Green Day оглавиха класацията Billboard 200 с албума “Revolution Radio”. Дванадесетият студиен запис на групата влиза в класацията с 95,000 продадени единици до 13 октомври, по данни на Nielsen Music. 90 000 от тях са физически копия.

Класацията Billboard 200 подрежда най-популярните албуми за седмицата в Щатите чрез мулти-метрична система, включваща физически и дигитални продажби, продажби на сингли и стрийминг.

За последен път Green Day оглавяват Billboard 200 преди повече от 7 години със записа “21st Century Breakdown”. На 30 май 2009 г. албумът се изкачва до първата ѝ позиция и се закотвя там за цяла седмица. Първият им албум, достигнал до там, е “American Idiot” от 2004, който прекарва 3 седмици на първо място.


Проектът след “21st Century Breakdown” е серията “Uno!”, “Dos!”, “Tre!” – трите албума, излезли един след друг в края на 2012 година. “Uno!” и “Dos!” дебютират на 2 и 9 място, а “Tre!” не влиза в челната десятка, оставайки на 13 позиция.

“Revolution Radio” е десетият албум на Green Day, влязъл в топ 10, като до този успех достига и албумът, с който пробиват на музикалната сцена – “Dookie” от януари 1995, който достига до 2 позиция!

Първият сингъл от албума “Bang Bang” стана двадесет и първия им сингъл, влязъл в топ 10 на Alternative Songs. Единствените музиканти с повече сингли в 28-годишната история на класацията са Foo Fighters (с 22), U2 (23) и Red Hot Chili Peppers (25).

“Revolution Radio” е на първо място в Щатите, Обединеното кралство, Нова Зеландия, Ирландия, Италия, Швеция и Мексико, на второ в Япония, Германия, Австралия, Швейцария и Швеция, на трето в Белгия и на четвърто в Холандия.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.