Gorillaz се завръщат! Най-успешната виртуална банда ще отбележи края на отсъствието си с дългоочакван нов студиен албум, озаглавен "Humanz", който ще излезе през Parlophone Records на 28 април.

Продуциран от Gorillaz, The Twilight Tone of D /\ P и Remi Kabaka и записан в Лондон, Париж, Ню Йорк, Чикаго и Ямайка, „Humanz“ излиза 7 години след записите „The Fall“ и „Plastic Beach“.

Към Murdoc Niccals (бас), Noodle (китара), Russel Hobbs (барабани) и 2D (вокали), както винаги, се присъединяват звездни изпълнители, включително Jehnny Beth (Savages), Danny Brown, Benjamin Clementine, De La Soul, D.R.A.M., Peven Everett, Anthony Hamilton, Grace Jones, Zebra Katz, Kelela, Mavis Staples, Vince Staples, Popcaan, Pusha T, Jamie Principle и Kali Uchis, както и други.

Шестминутното епично анимирано късометражно филмче, режисирано от Jamie Hewlett, включващо четири песни от “Humanz” – цялата “Saturnz Barz” и части от “Ascension”, “Andromeda” и “We Got The Power”, дава начален тласък на албума.

Филмчето  “Saturnz Barz (Spirit House)” e подкрепено от YouTube и може да бъде гледано и на 3D.

Нова версия, като интерактивна виртуална реалност, ще излезе през Daydream през април.

Албумът „Humanz“ съдържа 14 песни и ще бъде достъпен като стандартно CD, на плоча и дигитално. Ще излезе и делукс издание с 19 песни, както и лимитиран делукс бокс сет, който ще съдържа 14-те песни, както и алтернативна версия на всяка една.

Бокс сетът ще се състои от 14 индивидуални 12-инчови разноцветни плочи, всяка в отделен джоб с обложката на песента. Всяка плоча ще има песента, включена в албума, както и ексклузивна алтернативна версия.

Освен това в колекцията има и книжка от 54 страници с платнени твърди корици и подвързия, в която има ексклузивни илюстрации от Jamie Hewlett, и код за сваляне на албума. Всичко това ще идва в кутия за 12-инчовите плочи. Този формат се очаква да излезе в края на лятото, а кодът за сваляне на албума – на 28 април.

Gorillaz ще оглави обявения наскоро Demon Dayz Festival в Dreamland Margate на 10 юни, който вече се разпродаде. Скоро ще има обявени други дати за концертите на Gorillaz до края на годината.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *