Привърженикът на афробийт звученето Fuse ODG се завръща с чисто новото си парче “Boa Me”, което е с участието на неговия приятел и сътрудник Ед Шийран, както и Mugeez от дуото R2Bees от Гана.

Fuse ODG и Ед Шийран пишат “Boa Me” по време на записите за “Bibia Be Ye Ye” от албума на Ед “÷”. Двамата си сътрудничат, след като Fuse отправя покана към Ед да се „потопи в истинската традиционна музика от старата школа” в Гана. Fuse вярва, че това ще предложи кадър на истинската същност на Африка и ще окуражи Sheeran да се свърже с културата, която той продължава да подкрепя.

Изпълнено преди всичко на местен диалект Twi, парчето “Boa Me” носи отличителните черти на афробийт звученето, енергично и забавно: музика, която слага усмивка на лицата на хората. Песента е написана скоро след като Fuse развежда Sheeran из едно начално училище в Акосомбо, което той е построил заедно с Wood World Missions.


Окуражаващото видео към парчето съдържа кадри, представящи Fuse и Sheeran, които посещават отново училището, за да изпълнят “Boa Me” на децата. Също така са включени сцени, показващи дуото и Mugeez, които се наслаждават на всичко, свързано с Гана, от зашеметяващите ѝ природни гледки, до нощния живот.

„Boa Me означава помогни ми, и песента е за това, да помагаш на братята и сестрите си”, обяснява Fuse. „Направена е по много забавен начин. Идеята се роди след като посетихме училището, и разговаряхме за това, как да се съберат пари за построяването на основно училище в околността, с което сме се заели.”

„Това беше най-забавното преживяване”, добавя Ед Шийран. “Да бъдеш в студиото с човек като Fuse и всички негови приятели, през цялото време е парти. Това вероятно е най-забавният запис на песен, който съм правил.”

Роденият в Лондон и израснал в Гана и Великобритания, Fuse ODG наскоро получи две признания. Президентът на Гана Akufo-Addo провъзгласи изпълнителя за посланик, отговарящ за какаото в Гана, докато министърът на туризма, културата и изкуството Hon. Madam Catherine Afeku го направи посланик, отговарящ за туризма.

Fuse ODG направи път на афробийт музиката с дебютния си албум “T.I.N.A. (This Is New Africa)”. Той съдържа хитови сътрудничества с изобилие от звезди от целия свят, включително платинения сингъл “Dangerous Love” с Sean Paul и “Antenna” с Wyclef Jean.

Албумът циментира статуса на Fuse на привърженик на афробийт звученето. Смесвайки неустоимия ритъм на оригиналния афробийт жанр с шумна продукция и смела чувствителност, това е жанр, който те кара да се чувстваш у дома в Лондон, така както в Лагос или Акра. Афробийт музиката в момента набира популярност с Diplo, Major Lazer и Beyoncé, които правят музика, отразяваща неговата енергия и вибрации.

Също така позволява на Fuse да започне диалог за представянето на Африка, такава, каквато е: жизнен, живописен и насочен към обществото континент, изпълнен с възможности, които се различават много от това, което се представя чрез медиите. Подпомогнат от няколко хита от албума “T.I.N.A.”, Fuse започва дебати в някои от най-престижните университети и насочва вниманието на хора от целия свят.

Предстоящият албум на Fuse “New Africa Nation (NANA)” има за цел изграждане над тези постижения чрез създаване на видими резултати. Fuse е страстно ангажиран в помагането на африканците да направят културата си известна по света чрез успех в творческите си начинания, които включват звукозаписна компания, музикален фестивал, модна марка и детски играчки. Чрез свързване с международна общност, изпълнителят вярва, че тези културни корени ще привлекат инвестиции и туризъм от целия свят.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.