Евтини самолетни билети

Израелският певец Амир Хаддад ще представлява Франция на 61-ят международен конкурс за песен „Евровизия“, който ще се състои в Стокхолм.

Решението бе оповестено от ръководството на телевизия France 2, което отговаря за подбора на френските участници в конкурс.

„Като се започне от юни, ние чухме песните на 280 изпълнители, както известни, така и по-малко известни. Накрая нашият избор бе съсредоточен върху две-три песни“, съобщи по радио „Европа-1“ ръководителката на развлекателните програми на „Франс-2“ Натали Андре.


В Стокхолм Амир Хаддад ще представи песента „J’ai cherch“ (фр. – „Аз търсих“), съчинена от него в съавторство с двама млади френски композитори. Песента е лирична и ще бъде изпълнена на френски, но припевът ще е на английски.

„Това е много силна, красива песен. Истински хит“, посочи Натали Андре.

Амир Хаддад е роден в еврейско семейство през 1984 година в Париж. На 8-годишната му възраст семейството се премества в Израел, без да къса връзките си с Франция.

Самият Амир запази двойното френско-израелско гражданство. Певческата си кариера започва през 2006 година в Израел, а от 2013 година изнася концерти и във Франция. През април тази година излиза първият му албум изцяло на френски език.

Франция е сред учредителите през 1956 година на „Евровизията“, но от години няма успехи в песенната надпревара. Последната победа датира от 1977 година – тогава за най-добра песен бе призната композицията „L’oiseau et l’enfant“ („Птицата и детето“) в изпълнение Мари Мириам.

През последните пък години представителите на Франция финишираха все на последните места.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.