Лондонският квинтет Formation ни представиха интуитивното видео към новия си сингъл “A Friend”, част от дебютния им албум, който очакваме да излезе на 24 март през Meno Records.

“A Friend” е лунатично поп парче, малко напомнящо за психеделичната музика на Killers, ако махнем блясъка им и ги оставим на евтино кафе и цигари.

Фронтменът Will Ritson коментира:


„”A Friend” започва със смилаща непосредственост; текст, изпълнен с вековни максими, които са изплюти, докато бийп-ове и тик-ове на перкусии насочват ума на слушателя в грешната посока. Всичко заглъхва и лъкатуши, изгражда се и нараства… за момент имаш време да си отдъхнеш, преди песента да се потопи в антемичния си край. Той крещи “And when I’m alone you are my only friend”, което ви удря точно там, където трябва.”

„Това е отразено и във видеото, режисирано от Davis Silas, където драматичността на музиката преминава и във визуален план. Превръща се в заплетен, стихиен танц, който се издига над границата между любовник и враг, положителен герой и злодей. Историята е страстна и безмилостна, и във видеото кадрите са синхронизирани с текста. Всичко това се търкаля в тръба, без никой да знае посоката.”

“A Friend” ни дава да надникнем в очаквания с нетърпение дебютен албум на Formation “Look At The Powerful People”, който ще излезе на 24 март.

Formation вдигат шум около себе си, и това е най-експлозивното и радостно ядосано нещо, което ще чуете за много дълго време.

В продукцията на “Look At The Powerful People” участват музикалният инженер на Adele и The Strokes Ben Baptile и хаус продуцентът и DJ Leon Vynehall. Албумът съдържа същата въздушност, която привлече вниманието към работата на Andrew Weatherall по “Screamadelica” на Primal Fear.

Formation ще пренесат колективната си сила из Европа на следните дати:

Март
20 – Brighton, Green Store Door
21 – London, XOYO
22 – Bristol, The Exchange
24 – Manchester, Night and Day
25 – Leeds, Brudenell Social Club (games room)
29 – Brussels, AB Club
30 – Amsterdam, Paradiso Small Room
31 – Hamburg, Prinzenbar

Април
1 – Berlin, Kantine am Berghain
4 – Zurich, Mascotte
5 – Milan, Tunnel Club
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.