Радиоводещата и известен авторитет в музикалната журналистика – Елена Розберг, стартира нова поредица в сайта tripleeye.bg.

Тя е посветена на любимата ѝ тема, а именно музиката. На фокус са любими музиканти с номинация за Grammy 2019.

В първия епизод ви срещаме със знаменития барабанист, автор на музика и продуцент – Саймън Филипс (Simon Philips).


Той получи номинация за Grammy в категорията „Най-добър съвременен инструментален албум“ за Protocol 4 – проект, в който свири заедно с Грег Хауи – китара, пианистът Денис Хем и басистът Ърнест Тибс.

Елена Розберг представя: Златни грамофончета
Саймън Филипс

Неотдавна Елена Розберг се видя лично със знаменития музикант в Утрехт, Холандия, и наред с интервюто, което ви представя днес, тя получи и автограф тъкмо върху обложката на номинирания Protocol 4.

От доста години Саймън Филипс е свързан с българския проект Intelligent Music, а в най-новия албум на д-р Милен Врабевски – „Sorcery Inside“, той не само свири на барабаните, но е и музикален копродуцент.

Саймън споделя пред Елена, че ще посвети 2019 година на 30-та годишнина на Protocol. Той ще участва и в продължаващите чествания за 40-ия рожден ден на Toto, където свири, пише песни и продуцира от 1992 до 2014 година. Вижте още във видеото:

Саймън Филипс е един от най-известните и уважавани барабанисти в света, чийто стил не само отразява изключителната техника на инструменталния му талант, но и фината му музикална чувствителност.

Независимо дали става въпрос за рок, фюжън или джаз, Саймън прилага същата прецизност и страст към барабаните.

Професионалната му музикална кариера започва още на 12-годишна възраст. Концертира и записва с бенда на баща си – Сид Филипс, до 16-годишен.

Елена Розберг представя: Златни грамофончета
Саймън Филипс

След предложението да свири в мюзикъла „Исус Христос Суперзвезда“, кариерата му тръгва успешно нагоре. Саймън скоро се налага като един от най-известните барабанисти в Лондон.

Музикантът е участвал в концерти и е записвал с Мик Джагър, The Who, Джеф Бек, Джак Брус, Питър Гейбриъл, Джо Сатриани, Tears for Fears, Judas Priest, Roxy Music, Майкъл Шенкер, Ал ДиМеола, Робърт Палмър, Стенли Кларк, The Pretenders, Jon Anderson, Whitesnake, Дейвид Гилмор и още много други световни артисти.

Ето и номинираните за Grammy 2019 в категорията Best Contemporary Instrumental Album:

THE EMANCIPATION PROCRASTINATION
Christian Scott aTunde Adjuah

STEVE GADD BAND
Steve Gadd Band

MODERN LORE
Julian Lage

LAID BLACK
Marcus Miller

PROTOCOL 4
Simon Phillips
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *