Миналата есен, когато бях в Ню Йорк, изпуснах Леон Бриджис в Radio City Music Hall. Двата му последователни концерта в началото на октомври бяха моментално разпродадени.

Песента на Леон „Bad Bad News“ се въртеше в съзнанието ми дори насън.

Сигурно знаете какво е да пееш цяла нощ. Съзнанието танцува, не издаваш звук, но гласните струни са в непрекъснато напрежение. На другата сутрин усещането е сякаш не си мигнал.


Когато Леон влиза в музикалния бизнес, към името му са прикачени сравнения със Сам Кук и Отис Рединг, но младият тъмнокож мъж от Тексас бързо открива и налага своя оригинален глас със забележително елегантните си албуми – дебютния „Coming Home“ (2015) и „Good Thing“ (2018), който му спечели няколко Grammy номинации.

На 13 юли тази година Леон ще навърши трийсет години. В началото Тод Майкъл Бриджис свири и пее по клубовете на родния Форт Уърт, Тексас. Привлича интереса на хора от бизнеса с аналогово записаните си песни, продуцирани от Джошуа Блок и Остин Дженкинс от Niles City Sound, по-късно и от White Denim.

Леон Бриджис

Първият му сингъл, който излиза през зимата на 2015-та, след като подписва с Columbia, е пищна балада, посветена на майка му. „Звучи като соул легендите от средата и края на 60-те“, възхищават се критиците, а публиката пълни все по-големи зали за неговите концерти.

Още с първия си албум „Coming Home“, Леон влиза в Топ 10 на класацията Billboard 200 и получава номинация в категорията „Най-добър R&B албум“. Видеото на песента „River“ също е отличено с Grammy номинация. Дебютният му албум вече има златен сертификат за продажби от Американската звукозаписна асоциация.

Леон Бриджис

Музиката на Леон Бриджис звучи навсякъде в световния радиоефир. Песните от втория му албум „Good Thing“ влязоха в плейлистите не само на почитателите на R&B и соул музиката, но и на любителите на джаза.

Деликатно посягам към палитрата от суперлативи. Рафинирано музикално удоволствие, класа, чувственост.

Леон Бриджис се състезава за Grammy в две категории тази година:

BEST R&B ALBUM – „Good Thing“

BEST TRADITIONAL R&B PERFORMANCE – „Bet Ain’t Worth The Hand“

В първата част на „Златни грамофончета“ Елена Розберг ни среща със знаменития барабанист, автор на музика и продуцент – Саймън Филипс (Simon Philips).
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *