Носителят на няколко награди Grammy и Brit и световна суперзвезда Ед Шийран започна 2017 година с нова музика. Изпълнителят представи цели два нови сингъла - “Castle on the Hill” и “Shape Of You”, които излизат през Asylum Records и отбелязват дългоочакваното завръщане в светлината на прожекторите на носителя на множество награди с модерно мислене.

“Castle on the Hill”, създадена от Ед и Benny Blanco (част от продукцията), се връща към детството му в Framingham, Suffolk. Енергичния бийт и рифовете, сякаш извадени от песен на Springsteen, се сблъскват, създавайки перфектната за изпълнение на стадион песен.


“Shape Of You” е написана от Ед, Johhny McDaid и Steve Mac (също част от продукцията). Песента разрушава и възобновява модерното звучене на поп музиката, използвайки прост loop педал. Записът е продължение на звученето на Ед, което стана лесно разпознаваемо и го отличава от колегите му – нещо, което първо ни представи през 2010 с невероятното си лайф изпълнение на “You Need Me, I Don’t Need You”, и продължи в дебютното му ЕР “No.5 Collaborations Project” от 2011, в което взеха участие артисти като Wretch 32, Wiley и други.

Говорейки за невероятното си завръщане, Ед Шийран сподели:

„Здравей, 2017! Работих усърдно върху новия си материал и се надявам да сте толкова развълнувани, колкото съм и аз. Исках да покажа две различни страни на творчеството си, за които съм еднакво пламенен, и исках да пусна две песни едновременно. Щастлив съм с това завръщане!”

Въпреки че беше далеч от светлината на прожекторите за година, отдавайки се на заслужена почивка, Ед е свързан с някои от най-големите хитове на 2016. Като един от най-желаните текстописци, той пише хитовата “Cold Water” на Major Lazer и “Love Yourself” на Justin Bieber, доказвайки многостранния си талант и способността си да създава хитове.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *