Албумът “÷” (divide) на Ед Шийран се доказа като неоспорим хит навсякъде по света. В Обединеното кралство, в битката за първото място на Official Albums Chart, Ед победи Take That, и се настани на позицията за четвърта седмица.

Въпреки сериозните продажби на албума на Take That (113,200 за физически копия, дигитални продажби и слушане) , записът не успя да измести “÷”(divide) от върха. Това оставя Ед на първа позиция, като в същото време “Shape Of You” е на 1 място в класациите за сингли за забележителната 12 седмица.

В Щатите Ед продължава да доминира. Според Billboard “Shape Of You” е на върха на Hot 100 за десета последователна седмица. Песента вече влиза в трите процента песни, които някога са били на върха за повече от 10 седмици в 58-годишната история на класацията.


“Shape Of You”, която излезе през Atlantic Records, е едва 34-тата песен, която се задържа на 1 място за повече от 10 седмици – само 34 от 1061 от песните, оглавявали някога класацията, са се задържали за двуцифрен брой седмици.

Сред издадените от Atlantic Records песни, тя е петата песен, достигнала до този успех. Най-дълго задържалата се песен е „The Boy Is Mine“ на Brandy и Monica от 1998 година, която доминира в класацията 13 седмици.

“Shape Of You” е първият сингъл на върха на Hot 100 за толкова време след парчето на The Chainsmokers „Closer“ с Halsey, което се задържа за 12 седмици през 2016. По-рано същата година Drake беше последният солов артист с 10 седмици на върха, с парчето „One Dance“.

Сингълът от “÷” (divide) е на 1 място за десета седмица и в Digital Song Sales с 85 000 продажби (12% по-малко спрямо предишната седмица, по данни на Nielsen Music), и с това става десетата песен, доминираща за толкова време и в двете класации.

“Shape Of You” е на върха на Radio Songs за 8 седмица със 173 милиона слушатели и е за четвърта седмица на върха на Streaming Songs с 46,2 милиона преслушвания седмично само в Щатите.

Впечатляващ е фактът, че “Shape Of You” е едновременно на върха на Hot 100 и другите три главни класации (Digital Song Sales, Radio Songs и Streaming Songs) за четири поредни седмици. Заради скорошното появяване на Streaming Songs (в началото на 2013), само две песни досега са оглавявали триото (и Hot 100) за поне четири последователни седмици – „Closer“ на The Chainsmokers (щест седмици през 2016) и “Uptown Funk” на Mark Ronson и Bruno Mars (шест седмици през 2015).

В България успехът на Ед също е страхотен, тъй като “Shape Of You” е най-въртяната песен за девет поредни седмици, по данни на BMAT.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.