Някои известни имена от музикалния бизнес ще бойкотират тазгодишната церемония по раздаването на наградите Grammy, тъй като според тях те са необективни. Сред тях са Франк Оушън, Кание Уест и Джъстин Бийбър. С това Холивуд продължава темата за правата на малцинствата и афроамериканците, която беше засегната при миналогодишния бойкот на кинонаградите „Оскар“.

Младият продуцент, композитор и изпълнител Франк Оушън отказа да представи последния си и най-успешен албум „Blonde“ на комисията на наградите. Още в края на миналата година той заяви, че се съмнява в обективността на комисията по връчването на призовете, посочвайки, че нейните членове „не се отнасят много добре към тези хора, чийто произход е сходен с моя“.

От своя страна рапърът Кание Уест пък заяви, че ще бойкотира церемонията по връчването, ако Франк Оушън не бъде номиниран.


Тазгодишната церемония може да пропусне и Джъстин Бийбър, който също се съмнява в обективността на наградите, тъй като неговият последен албум има номинация в само една категория. Според изданието TMZ певецът смята, че наградите не съответстват на днешното време и не са обективни, особено към младите изпълнители.

Един от най-продаваемите изпълнители за изминалата година – Дрейк, също може да не присъства на церемонията, макар че неговата музика е номинирана в осем категории. В деня на провежданото той ще се намира на турне в Европа, макар че според някои музикални критици това съвпадение не е случайно. През последните години броят на номинациите му в различни категории е повече от 30, но той взима статуетка само веднъж – през 2013 г.

Тазгодишната 59-а церемония по връчването на наградите Grammy ще се проведе на 12 февруари в Лос Анджелис. За статуетките ще се борят изпълнители, издали парчета в периода 1 октомври 2015 г. – 30 септември 2016 г.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.