Демо запис на Beatles през 1962 г. на грамофонна плоча бе продаден на търг в английския град Уорингтън за 77 500 паунда ($ 111 000).

На плочата са записани две песни: „Till There Was You“, за която е посочено, че е на „Пол Макартни и Beatles“, и „Hello Little Girl“, с автор „Джон Ленън и Beatles“.

Музикални експерти нарекоха този запис „Светия Граал“ – върховна мечта за колекционерите. Тя е направена от популярна верига магазини HMV (His Master’s Voice) и е представена от бъдещия продуцент на Beatles Джордж Мартин в звукозаписната компания EMI.


Увита в хартия, плочата е лежеше повече от половин век на тавана на къщата на Лес Магуайър, кийбордистът на друга известна ливърпулска група Gerry and the Pacemakers.

По това време и тази група, и Beatles са имали един и същ мениджър – Брайън Епстайн, който осигурява на „ливърпулската четворка“ огромен търговски успех.

Случило се така, че Мартин е дал плочата на Епстайн, а той – на Макгуайър, който я оставил на тавана, заключил го, а след това забравил за нея.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.