Новата латино поп супер група Human(X) пусна настоятелния регерон-хаус трак “Pa’ La Cultura” – призив към латиноамериканците по света да се обединят под един покрив.

Продуциран от Дейвид Гета, тракът включва международен състав от латино звезди. Поп кралицата Thalía и звездата Sofía Reyes представят мексиканската си гордост; Колумбия идва наред с Manuel Turizo и Lalo Ebratt; Maejor и De La Ghetto разменят куплети от страна на латиносите в Щатите. Zion и Lennox развяват знамето на Пуерто Рико, докато Abraham Mateo споделя солидарността си на света от Испания.

“Pa’ La Cultura” е първия сингъл, издаден от страна на филантропската инициатива Human(X) – съвместно основана от изпълнителния директор на NEON16, Lex Borrero, и печелилия награди латино Grammy артист и продуцент Tainy. Заедно те си партнират с ветерана в музиката Томи Мотола, както и с Чарли Гереро, основател на мениджмънт компанията MITH Media, за създаването на програма за благотворителност за различни хуманитарни каузи в латино общността.


“Музиката е средата, която преминава през езици и граници, нашият план е да използваме платформите си, за да говорим за важни каузи, които заслужават глобално внимание и финансови средства“, казва Borrero.

Всички приходи от “Pa’ La Cultura” ще отидат към National Day Laborer Organizing Network, организация, която облагодетелства имигрантските общности, засегнати от Ковид-19 чрез фонда Immigrant Worker Rights Safety Net Fund.

“Развълнувани сме да си партнираме с Human (X) и тази невероятна група музиканти, които споделят виждането, че културните ни граници са по-силни от силите, които ни разделят и застрашават в този рисков момент в историята“, написа представител от NDLON.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *