Само няколко дни след страхотното изпълнение на Coldplay на Super Bowl 50 Halftime Show заедно с Beyonce, Bruno Mars и Mark Ronson, албумът им “A Head Full Of Dreams” достигна до върха на класациите в Обединеното кралство и стана седмият запис на групата на първо място.

Първият с такъв успех беше “Parachutes”, който стана номер едно в Official Albums Chart през 2000.

“A Head Full Of Dreams” излезе през декември миналата година, като само албумът на Adele го делеше от върха. Тази седмица обаче е ред на “25” да отстъпи първа позиция на Coldplay.


През годината, групата ще изнесе многобройни концерти, подкрепяйки “A Head Full Of Dreams”. Те имат вече обявени дати за шоута в Латинска Америка и Европа (включително четири вечери на Wembley). На 28 януари потвърдиха и предстоящото си турне в Щатите, билети за което има от 5 февруари.

През януари стана ясно, че Coldplay са номинирани за най-добър албум и най-добра група на наградите Brit, където те ще изпълнят някои от най-обичаните си песни. Това ги прави групата с най-много номинации за Brit (23). Coldplay ще получат и наградата Godlike Genius на NME Awards.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *