Поредицата от пет мултиплатинени записа за Fleetwood Mac започва през седемдесетте и преминава през “Mirage” от 1982, последвал двойния “Tusk” от 1979. През лятото на 1982 “Mirage” оглавява класациите за албуми и добавя няколко хита към вече големия брой успешни песни на групата – “Hold Me”, “Love In Store” и “Gypsy”.

След като миналата година ни предоставиха делукс издание на “Tusk”, Fleetwood Mac хронологично продължават и тази година е ред на “Mirage”. Той ще бъде достъпен от 29 юли и ще включва селекция от редки и неиздавани записи, както и истории и снимки от записването на албума. Ще има три формата:

  • Делукс – три CD-та, DVD и LP; ремастерирана версия на оригиналния албум, Б-страни и рядко срещани записи; изпълнения на живо и 5.1 микс на DVD
  • Разширен – две CD-та; ремастерирана версия на оригиналния албум, диск с Б-страни и рядко срещани записи
  • Ремастериран – ремастерирана версия на оригиналния албум

Ще има достъпни дигитални версии на делукс и ремастерираното издание.


През 1982 г. Fleetwood Mac са на върха на класацията за албуми в Щатите цели пет седмици и освен веднага разпознаваемите “Hold Me” и “Gypsy”, в албума са включени страхотните “Oh Diane”, влязла в класациите в Обединеното кралство на 10 място, и “Straight Back”, заела позиция в топ 40 на Billboard Rock Chart.

Новите делукс и разширени версии на “Mirage” включват втори диск, запълнен изцяло от редки записи. Сред неиздаваните досега съкровища са ранните версии на “Empire State” и “Book Of Love”, както и песни, които не са влезли в албума – “If You Were My Love” и ”Smile At You”. В селекцията влизат и неиздаван кавър на “Blue Monday” на Fats Domino и разширен микс на “Gypsy”, използван при записа на видеото.

Само в делукс изданието на “Mirage” феновете ще открият трети диск, съдържащ повече от 12 изпълнения на живо, записани в Лос Анджелис по време на турнето им в Щатите през 1982. Ранните хитове “You Make Loving Fun” и “The Chain”, както и “Love In Store”, “Eyes Of The World” и “Gypsy” са включени в диска. DVD-то съдържа 5.1 съраунд и 24/96 стерео миксове на оригиналния албум. Делукс изданието включва и копие на плоча на “Mirage”.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.