Charli XCX представи чисто новия си албум – „how i’m feeling now“, напълно уникална гледна точка. Проектът е писан, записан и издаден в изолация, заради последствията от настоящата пандемия от Ковид-19, напълно релевантен с времето; принуждавайки Charli да използва каквито инструменти има на разположение по време на 6-седмичния креативен период по записването.

Албумът кани колаборации по нов начин, приветствайки феновете да дадат обратната си връзка за всеки аспект от записа; от допринасяне към видеата, до отделни селекции и др. Този подход дава резултат в албума, който в същината си е тип „направи си сам“, но се усеща и като присъщо дързък, интроспективен и непредвидим. 

По време на 11-те трака от албума, Charli изследва многобройни човешки чувства, вкарани в нов контекст, благодарение на карантината. Нуждата от хедонизъм и човешки взаимодействия звучат из албума, продуцирания от Dijon трак „pink diamond“ и еуфоричният “anthems”, в които Charli освобождава цялата си нервна енергия с експлозивен бийт от Danny L. Harle и Dylan Brady. Тракът е писан от части и от феновете на Charli, благодарение на споделените сесии по писането в Instagram live.


Запис, който прекосява пълния спектър от емоции по време на карантина, „how i’m feeling now“ показва също и нюансите на вклюбването отново чрез блестящия първи сингъл „forever“, прогресивният рап трак „claws“ или свръхактивния garage-pop на „i finally understand“. Най-нежните моменти на албума блесват, а Charli празнува, позволявайки си да се отпусне в бавната песен ‘enemy’ или да се изправи срещу вътрешното съмнение в себе си и обърканите емоции в „detonate“. 
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *