Евтини самолетни билети

Когато една артистична кариера е достатъчно дълга, за да премине през различни етапи и музикални експерименти, идва стремежът към нови предизвикателства, без това задължително да промени творческата идентичност на един артист.

„Camino libre“ е първият сингъл от „Nuevo Ciclo“, предстоящия студиен албум на Chambao, който ще излезе през април 2016 година. У нас албумът ще бъде издаден от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

Както името „Nuevo Ciclo“, вече подсказва, Ламари отворя нова страница в творчеството си, а Camino libre е перфектната първа стъпка към новото й музикално пътешествие. Текстът на песента е посветен на „кризата на средната възраст“, а Ламари говори за „изгубената идентичност и обратния път към себе си, без значение какво казват хората“.


„…Харесвам и приемам себе си такава, каквато съм. Изживях и все още се справям с последиците от кризата, но не по онзи, „лошия“ начин. Сега съм на 40 години, напълно честна съм със себе си и се водя единствено от това, което чувствам и мисля; обещах си, че повече никога няма да премълчавам“, споделя с вдъхновяваща искреност Ламари.

Ламари написва „Camino libre“ в едно от пътуванията си през 2015-та година до идиличното селище Кабо полонио в Уругвай, малък рай за всеки любител на дивата природа. Малко преди това е завършило световното турне на Chambao „10 Años Around the World Tour“, в подкрепа на юбилейния албум, с който Ламари приключва един етап за групата.

Camino libre е вдъхновенa от латиноамериканските ритми. Песента, както и целият албум, са продуцирани от Ламари и Едуардо Кабра a.k.a. Visitante, член на популярната пуерториканска група „Calle 13“. Изборът на Кабра като копродуцент на албума не е случаен. Ламари иска да остави „фламенко чил“ звученето, да смени стила и да излезе от зоната си на комфорт.

„Не исках да се ограничавам в рамките на фламенко музиката, без програмиране или електронен звук. Имах нужда от автентичността на Едуардо и неговото музикално усещане.“

През пролетта на 2016 г. Ламари ще представи „Nuevo Ciclo“, един вдъхновяващ, искрен и забавен албум, с който ще покаже новото лице на Chambao.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.