Бруно Марс оглавява класацията на Billboard Pop Songs за осми път, с изкачването на "That's What I Like" от 2 на 1 позиция тази седмица.

С това Марс достига постижението на Джъстин Тимбърлейк, който досега беше изпълнителят с най-много солови парчета, изкачили се до върха на класацията за 24-годишната ѝ история, което обхваща въртене по 167 мейнстрийм радио станции с формат Топ 40, по данни на Nielsen Music.

Марс и Тимбърлейк споделят петото място в класацията за изпълнители с най-много поп парчета, оглавили класацията. На първо място са Кейти Пери и Риана с по 11 сингъла, а след тях следват Maroon 5 и Пинк с по 9 песни.

„That’s What I Like“ е вторият сингъл от третия албум на Бруно “24K Magic”. Заглавният сингъл беше на 5 позиция в Pop Songs през декември.

Осемте песни на Марс, оглавили класацията, са:
„Nothin’ On You“ (B.o.B & Бруно Марс) – една седмица, 22 май 2010
„Just the Way You Are“ – три седмици, от 30 октомври 2010
„Grenade“ – пет седмици от 5 февруари 2011
„It Will Rain“ – една седмица, 4 февруари 2012
„Locked Out of Heaven“ – пет седмици от 29 декември 2012
„When I Was Your Man“ – три седмици от 13 април 2013
„Uptown Funk!“ (Марк Ронсън & Бруно Марс) – шест седмици от 7 февруари 2015
„That’s What I Like“ – една седмица (засега)

Бруно оглавява класацията за девети път, ако броим написаната от него песен “Right Round” на Фло Райда, която се задържа на върха за две седмици през 2009, преди да влезе в класацията като артист. Освен това, той участва в писането и продуцирането на всички осем песни, с които е достигнал до 1 място в Pop Songs.

„That’s What I Like“ води класацията Hot R&B Songs за десета седмица, след като беше на върха на Hot R&B/Hip-Hop Songs за четири. Изпълнителят за пръв път е на 1 място и в двете класации. Албумът “24K Magic” прекара 8 седмици на върха на Top R&B/Hip-Hop Albums (където Бруно също за пръв път е на върха), а от дебюта си на 10 декември, записът се задържа в топ 3.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *