Една от най-успешните и влиятелни изпълнителки за времето си Тори Еймъс е на път да припомни за себе си 20 години след като направи дебюта си като продуцент на третия си студиен албум “Boys For Pele” през 1996 г.

Амбициозна и безкомпромисна колекция от песни за митология (Pele е хавайската богиня на вулканите), сдържаност и откриване на себе си, “Boys For Pele” се превръща в един от най-успешните й записи, дебютирайки на второ място в класациите в Щатите и Обединеното кралство. Превърнал се в световен хит, албумът влиза в топ 10 в Австралия, Австрия, Белгия, Холандия, Германия и Швеция.

За да отбележат 20-годишнината от издаването на албума, Rhino ще предоставят на феновете делукс издание, включващо ремастерирана версия на оригиналния запис, селектирани B-страни, редки записи и 4 неиздавани досега песни. “Boys For Pele: Deluxe Edition” ще излезе на 18 ноември като двойно CD и дигитално. LP сет от две плочи с оригиналния запис ще бъде пуснат на същата дата.


Записан извън корпоративната среда, далеч в църква в Delageney, Co Wicklow и стара къща в Co Cork, Ireland, “Boys For Pele” променя посоката на кариерата на Тори Еймъс. Както самата тя казва „Това е записът, в който се борех за живота си”. Посрещнат с овации от феновете, албумът и промяната в него се оказват добро решение. Освен любимите на публиката “Caught a Lite Sneeze” и “Hey Jupiter”, невероятния ремикс на “Professional Widow” на Armand Van Helden оглавява класацията за сингли в Обединеното кралство и тази за денс музика в Щатите.

Въображението на Amos е толкова изобилстващо от идеи в този период, че много от написаните песни не влизат в албума и остават като B-страни. Голяма част от тях влизат в новите 21, добавени към делукс изданието, включително “Toodles Mr. Jim” и “Frog On My Toe”. Други редки записи са демото на “Fire-Eater’s Wife/Beauty Queen” и лайф изпълнения на “Honey”, “Sugar” и “Professional Widow”. Четири неиздавани досега съкровища дебютират в колекцията – “To The Fair Motormaids of Japan”, “Talula” (M&M Mix), “In The Springtime Of His Voodoo (Rookery Ending)” и “Sucker”.

Тори Еймъс има над 12 милиона продадени албума, изнесла е над хиляда концерта и има няколко номинации за Grammy. Първа в много области, тя поставя началото на предоставяне на сингли за теглене, песните й са превръщани в приказки и успешен мюзикъл, а видеата, които продуцира, винаги са се отличавали с оригиналност. Тори Еймъс е известна с пламенните си фенове, успешните турнета и непрекъснато развиващите се изпълнения на живо. Тя е уважаван филантроп и участва в създаването на RAINN RAINN (Rape, Abuse, and Incest National Network) – най-голямата американска организация, стояща срещу сексуалното насилие.

Диск 1: оригинален албум
1. “Beauty Queen/Horses”
2. “Blood Roses”
3. “Father Lucifer”
4. “Professional Widow”
5. “Mr. Zebra”
6. “Marianne”
7. “Caught a Lite Sneeze”
8. “Muhammad My Friend”
9. “Hey Jupiter”
10. “Way Down”
11. “Little Amsterdam”
12. “Talula”
13. “Not the Red Baron”
14. “Agent Orange”
15. “Doughnut Song”
16. “In the Springtime of His Voodoo”
17. “Putting the Damage On”
18. “Twinkle”

Диск 2: бонус песни
1. “Hey Jupiter” – The Dakota Version
2. “To The Fair Motormaids Of Japan” *
3. “That’s What I Like Mick (The Sandwich Song)”
4. “Fire-Eater’s Wife/Beauty Queen” – Demo Version
5. “Professional Widow” – Armand’s Star Trunk Funkin’ Mix (Radio Edit)
6. “Sugar” – Live
7. “Alamo”
8. “Talula” – M&M Mix *
9. “Professional Widow” – Merry Widow Version (Live)
10. “Frog On My Toe”
11. “Hungarian Wedding Song”
12. “Walk To Dublin (Sucker Reprise)”
13. “Toodles Mr. Jim”
14. “Sister Named Desire”
15. “Amazing Grace/Til The Chicken”
16. “This Old Man”
17. “Sucker” *
18. “Honey” – Live
19. “Graveyard”
20. “London Girls”
21. “In The Springtime Of His Voodoo (Rookery Ending)” *

* неиздавани досега
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.