В рамките на 5 седмици през 2015 фронтменът на Biffy Clyro Simon Neil изпада в депресия, и вярата му в самия себе си и възможностите му го напуска. Човекът, който му помага в този период, е съпругата му Francesca. Песента “Re-arrange”, написана за този момент от живота му, е чувствена и от нея струи любов.

„Моментът, в който успях да изляза от това състояние беше моментът, в който видях колко нещастна беше съпругата ми. Тя се бореше с всички сили да ми помогне, а аз виждах как това я изпива. Тогава стигнах до заключението, че щом жената, която обичам повече от всеки на света не може да ме накара да се почувствам по-добре, трябва да направя нещо!”

Neil сподели пред The Sun, че се гордее с песента.


„Има малко хип-хоп звучене в песента, а да смесим стилове, ни плашеше до скоро. Но сега, след като минахме през толкова много, страхът ни даде нещо много ценно. Мога да го опиша като притеснението преди концерт, който се оказва най-добрият, който си изнасял. Изправяш се пред страха и го преодоляваш.”

На 8 юли през Warner Bros. Records / 14th Floor Recordings излезе албумът им “Ellipsis”, който оправда очакванията на всички. Като по традиция Simon Neil и братята James и Ben Johnston прекарват по-голямата част от времето в репетиционната си, пишейки на спокойствие албума, за който се отправят към Los Angeles и продуцента Rich Costey (Muse, My Chemical Romance, Sigur Ros), с когото записват песните.

Biffy черпят вдъхновение от “Songs From The Big Chair” на Tears For Tears, DJ Arca и Deafheaven. Simon Neil описва албума като „по-скоро юмрук в носа, отколкото топла прегръдка”. Текстовете обръщат внимание на личностни терзания, а повтарящ се мотив е борбата в трудни моменти.

Новият албум на групата “Ellipsis” изразява всичко, зад което бандата застава още от дебюта си през 2002 с албума “Blackened Sky” и затвърждава позицията им.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *