Бионсе изненада света с ново парче – “Black Parade”, което издаде в последните часове на празника “Juneteenth” на 19 юни. Датата е специална за цветнокожото общество, тъй като отбелязва забраната на робството в Щатите през 1865 г.

Носителката на 24 награди Grammy посвещава песента на овластяването на цветнокожите и тяхната еманципация, пеейки и рапирайки гордо за родния си град Тексас, културата на цветнокожите и силата на жените.

Песента е първата ѝ нова самостоятелна музикална изява, откакто тя допринесе за саундтрака на The Lion King през 2019 година.


Бионсе бе активна по време на антирасистките протести, предизвикани през май от смъртта на Джордж Флойд. Във видео в своя Instagram профил тя сподели, че се чувства „прекършена и отвратена“ от расизма в Америка. Звездата поиска справедливост за Флойд, който почина, след като полицай притисна с коляно врата му към земята за девет минути по време на арест.

Освен значително послание, “Black Parade” носи със себе си и благотворителна кауза. В изявление в уебсайта си Бионсе обяви, че всички приходи от сингъла ще бъдат дарени в помощ на бизнеси, основани от цветнокожи.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *