Евтини самолетни билети

Мулти-инструменталистката Natasha Khan, по-известна като Bat For Lashes, ни представи новия си сингъл “Joe’s Dream” след третата си номинация за награда Mercury за албума “The Bride”.

След драматичната и изпълнена с адреналин “Sunday Love” идва време на по-нежната песен “Joe’s Dream”, която продължава историята на “The Bride”, и в нея героинята се примирява с трагичната си съдба. С повтарящо се с тъжен тон “But what does it mean, the bad things that I’ve seen?” върху приглушен сърдечен ритъм, песента е една от най-хубавите в албума и е преломен момент в историята на The Bride.


Видеото към “Joe’s Dream”, режисирано от самата Khan, показва минималистично солово изпълнение на песента и привлича вниманието към сюжета, развиващ се в текста на парчето.

“The Bride” представя историята на жена, чийто годеник загива в катастрофа по пътя към църквата в сватбения ден. Булката бяга от сцената, за да се усамоти на меден месец, който от романтично преживяване се превръща в случка, изпълнена с любов, скръб, тъгуване и възхвала.

Написан като саундтрак за предстоящ филм, “The Bride” е най-амбициозният проект на Natasha Khan до момента. В музикален и визуален план той обрисува цял свят, обитаван от булката и героите, с които животът я среща. За визуалния аспект, Khan си партнира с Neil Krug, а проектът е резултат от две години работа и експерименти.

Излизането на албума е подкрепено и от участието на певицата на фестивали като Glastonbury и Coachella, както и на много други задушевни участия, на които историята на албума е предадена на слушателите също толкова изкусно, колкото и в клиповете. The Guardian пишат ревю за сета й в Union Chapel и коментират:

„С трептящите ноти, които възпроизвежда в “I Do”, и кристалният й глас, Khan е невероятен изпълнител!”

На Bat For Lashes й предстоят участия на End Of The Road този уикенд, Festival By The Sea в Dreamland Margate на първи октомври и на фестивала Mirrors на 29 октомври.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.