"Songs of Experience" е заглавието на 14-ия студиен албум на U2, който ще дебютира в световен мащаб на 1 декември 2017 г. Албумът излиза в дигитален вариант и във формат стандартно CD, делукс CD, двоен цветен винил и винил бокс.

„Songs of Experience“ съдържа 13 нови песни. Пилотният сингъл „You’re The Best Thing About Me“ излезе на 6 септември 2017 г. Песента е вдъхновена от звученето на The Rolling Stones и разказва за хубавите неща, които най-лесно могат да бъдат разрушени.

„You’re The Best Thing About Me“ е комбинация от различните типове звучене на U2 през годините. Парчето дебютира седмица след като музикантите изненадващо зарадваха феновете си с лайф видео към сингъла „The Blackout“, който също ще бъде включен в новия албум.


Преди броени дни излезе и вторият сингъл от албума, озаглавен „Get Out Of Your Own Way“.

Песните в „Songs Of Experience“ са записани в Дъблин, Ню Йорк и Лос Анджелис. Новият албум е продължение на албума „Songs Of Innocence“ от 2014 г. Двете заглавия са вдъхновени от сборника с поеми на британския поет от 18 в. William Blake – Songs of Innocence and Experience.

Докато „Songs of Innocence“ описва най-ранните преживявания и впечатления на U2 като банда, новият албум е колекция от песни с интимно послание и разкази за любими хора и места. Продуценти на албума са вокалиста на OneRepublic – Ryan Tedder, Jacknife Lee, Steve Lillywhite, Andy Barlow и Jolyon Thomas.

Снимка: Анимато Мюзик/Universal Music Group
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.