След премиерата на дигиталната версия, ЕР албумът „No Plan“, който включва трите песни, реализирани по време на последната звукозаписна сесия на Дейвид Бауи за неговия 28-ми и финален студиен проект „★“, ще бъде издаден и на физически носител.

„No Plan“ ще излезе на CD и няколко различни версии на винил, включително и колекционерско винил издание, произведено на бял винил с ексклузивен литографски отпечатък в ограничен тираж.

На 10 януали излезе дигиталната версия на ЕР албума „No Plan” включваща песните “No Plan”, “Killing A Little Time” и “When I Met You” заедно с едноименните сингли от албумите – „Blackstar“ и “Lazarus”.


Дигиталният ЕР албум „No Plan” достигна #1 място в iTunes класациите на 11 държави включително Великобритания, Холандия, Дания, Ирландия, Норвегия, Финландия и Швеция, и влезе в Топ 20 на повече от 30 страни по света.

Една минута преди полунощ на 7-ми срещу 8-ми януари 2017 г. – денят, в който светът щеше да отбележи 70-годишния юбилей от рождението на Дейвид Бауи, тишината беше нарушена от премиерата на завладяващото видео към песента “No Plan“.

Видеото е режисирано от Том Хингстън, работил заедно с Бауи върху визуалната интерпретация на оригиналната версия на “Sue (Or In A Season Of Crime)“ от проекта „Nothing Has Changed“.

За 12-те месеца от премиерата на последния студиен проект на музикалната легенда „★“, албумът се превърна в един от най-успешните албуми в цялата кариера на Дейвид Бауи.

„Blackstar” оглави класациите за продажби на албуми в 20 държави като се превърна и в първия номер едно албум на Бауи в САЩ „★“ албумът приключи 2016-та година с пет номинации за Grammy — „Най-добро рок изпълнение“, „Най-добра рок песен“, „Най-добър алтернативен музикален албум“ и др. ; две номинации за Британските музикални награди в категориите „Най-добър британски изпълнител“ и „Най-добър британски албум на годината“.

Световни медии като BBC, Entertainment Weekly, The New York Times, NPR, Rolling Stone, AV Club, Flavorwire, The Los Angeles Times, MOJO, Newsweek, Now, Paste, Q, The Wire, Uncut и други, поставиха албума на челно място в годишните си класации.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.