Аланис Морисет, носителката на Grammy, изпълнителка и автор на музика, обяви 31 юли за премиерна дата на дългоочаквания си нов албум – “Such Pretty Forks In The Road”. Колекцията съдържа 11 парчета и синглите “Reasons I Drink”, “Smiling” и “Diagnosis”.

Промяната винаги е била движеща сила в креативния процес на Морисет. Не само личностната, но и тази, случваща се в света около нея. Най-важното за канадско-американската мултиплатинена изпълнителка винаги е било да изрази тази промяна в магнетични рок парчета или нежни балади.

От 90-те години насам Аланис Морисет е една от най-впечатляващите артисти, автори и музиканти в рок и поп музиката в цял свят. Дебютният ѝ албум „Jagged Little Pill” е последван от още 9 студийни колекции, всяка от които е високо оценена от критици и фенове.


Морисет е автор и на филмова музика и дори е била гост-звезда в редица признати филми и телевизионни продукции. Благодарение на въздействащата си музика и запомнящи се изпълнения, Аланис Морисет е носителка на многобройни награди, сред които American Music Award, Brit Award, MTV Music Award, Golden Globe, както и цели 7 награди Grammy.

Миналата година 46-годишната изпълнителка получи престижното отличие “Billboard Women In Music” – Icon Award, а до момента има продадени над 75 милиона копия на албумите си.

На 13 юни тази година супер успешният проект на Morissette – “Jagged Little Pill”, отпразнува 25-тата си годишнина, а още с издаването си през 1995 г. се превръща в културен феномен. Днес има 17 пъти платинен сертификат от Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка за продадени над 33 милиона копия в цял свят и е 16-тият най-продаван албум в Щатите за всички времена.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *