Принс завинаги ще бъде запомнен като абсолютен новатор в изпълненията си на живо, създател на световни хитове и революционер в музикалния бизнес. И все пак, през цялото време, което е прекарал под светлината на прожекторите за 40-годишната си кариера, Принс работи неуморно и зад кулисите, за да помага на редица млади таланти, които уважава.

През този юни The Prince Estate, в партньорство с Warner Bros. Records и TIDAL, пускат албума ”Originals”, в който са включени 15 записа, от които 14 не са били издавани досега. Тези 14 песни внасят повече светлина върху задкулисната роля, която Принс има в развитието на кариерите на други артисти. Записите са подбрани съвместно с Troy Carter, от страната на The Prince Estate, и Jay-Z.

От 7 юни албумът ”Originals” ще може да бъде слушан ексклузивно в TIDAL в продължение на 14 дни. С идеята музиката на Принс да бъде достъпна за всичките му фенове, записът ще е пуснат за онлайн слушане с максимално качество през HiFi платформата на TIDAL. От там феновете ще могат да чуят албума, точно както изпълнителят е искал да звучи.

На 21 юни Warner Bros. Records ще пуснат необикновеното издание във всички дигитални платформи, както и във формат на CD. Албумът ще излезе на 19 юли на двоен 180-грамов винил, както и в луксозен вариант, включващ CD и две 180-грамови плочи.

Няколко от включените песни в албума “Originals” са абсолютни хитове за изпълнителите, които са ги записали. Сингъла “The Glamorous Life” на Sheila E. достига първа позиция в класациите през 1984 година, докато супер успешния сингъл “Manic Monday” от албума на The Bangles – “Different Light”, се качи на 2-ро място в поп класациите.

Албумът “Ice Cream Castle”наThe Time, който включва Top 20 сингъла “Jungle Love”, прекара 57 седмици в класацията на Billboard 200. Докато “Love… Thy Will Be Done” на Martika се радва на световен успех, след като влиза в Top10 във Франция, Австралия, Великобритания и Съединените щати.

“Originals” дърпа завесата, за да вкара светлина над произхода на известни песни от албуми, като сингъла “Make-Up” на Vanity 6, “Baby, You’re a Trip” на Jill Jones и “You’re My Love” на Kenny Rogers. “Originals” включва още магнетичната оригинална версия от 1984 година на песента “Nothing Compares 2 U”, излязла като самостоятелен сингъл през 2018 година.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *