Евтини самолетни билети

След бляскавото ѝ представяне, което зрителите имаха възможност да видят за първи път в спектакъла "Жизел" заедно със солисти на Националната опера и балет, звездата на Болшой театър Светлана Захарова ще се завърне на българска сцена в авторския спектакъл "Amore". Той ще бъде представен на 10 май 2018 г. в зала 1 на НДК.

Идеята обединява произведения от трима различни хореографи, като на примабалерината ще партнират трима талантливи танцьори от Болшой театър – Михаил Лобухин, Денис Родкин и Денис Савин. Абсолютно различни като музикален съпровод, движения и настроение, всички тези елементи са свързани от едно – думата „любов“.

В спектакъла „Amore“ Захарова ще интерпретира хореографията на трима световноизвестни хореографи: Юрий Посохов (Балет на Сан Франциско), Патрик де Бана (Държавен виенски балет) и Маргьорит Донлон (ирландска хореографка, работеща в Берлин).


Иновативната 3D сценография е на Мария Трегубова, а руският моден дизайнер Игор Чапурин създава част от костюмите, като облича героите в бяло и червено.

Световната премиера на спектакъла беше на 12 май 2016 г. в „Театър комунале Лучано Павароти“, Модена, а няколко дни по-късно и в Болшой театър. Той е представян с успех и на сцените във Великобритания, Италия, Кипър, Италия и др.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.