Нина Николина ще се включи в символичното запалване на "Живият огън на традициите" на фолклорния фестивал в Котел. На сцената с Нина Николина ще се качат изключителните музиканти: Стоян Янкулов - Стунджи – барабани, Ясен Велчев - пиано и Мартин Ташев – тромпет.

Формацията ще представи песни от различни фолклорни области на България, аранжирани, специално за фестивала. В репертоара на формацията е включена и песента „Яна“, най-новият сингъл на Нина Николина.


Фестивалът „Живият огън на традициите“ се провежда за втора година в гр. Котел от 23 до 25 юни, като тази година е под надслов „Символ и Ритуал“. Участието на Нина Николина, Стоян Янкулов – Стунджи, Ясен Велчев и Мартин Ташев е на 24 юни – Еньовден. Еньовден е езически празник, който по стара българска традиция честваме на 23 срещу 24 юни.

Празникът съвпада с лятното слънцестоене, затова и много от поверията и обичаите са свързани с пътя на небесното светило и култа към него.

Лице на фестивала е виртуозът на кавала – Теодосий Спасов. Фестивалът е подкрепен от Министерство на туризма, UNESCO – България, ИЕФЕМ – БАН, много дипломатически мисии. Целта на фестивала е популяризиране на културно историческото наследство на България.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *