Сцената на Летния театър в „Европейската столица на културата 2019” - Пловдив, е любезният домакин на грандиозния концерт на Б.Т.Р. на 7 юни от 20,30 часа.

В двучасовия концерт с впечатляваща мултимедия са включени хит синглите от 23 годишната история на групата – „Елмаз и стъкло“, „Хей, момиче“, „Спасение“, „Цвете от луната“, „Море от любов“, “Да погледна в теб“, “Хвани живота си в ръце” и др. и най-новите песни от десетия албум на бандата “Защо” – „Забравена нежност”, „Защо” и „Несбъдване”, „100 надежди”, „Златен дъжд” и др.

Емблематичната рок банда Б.Т.Р. в рамките само на шест месеца, реализира едномесечно турне с 14 концерта в САЩ, европейско турне с 11 концерта в Австрия, Германия, Швейцария, Белгия, Холандия и Великобритания. Два дни след завръщането от Стария континент, групата стартира и турне в България.


През 2015 година Б.Т.Р. получиха престижните награди „Група на годината” и „Албум на годината” от Годишните музикални награди на БГ Радио, реализираха уникалната видеопродукция, без аналог в България на дуетната балада с Мариана Попова „Несбъдване”. На Празниците на изкуствата Аполония 2015 – Б.Т.Р. & Христо Мутафчиев изнесоха акустичен концерт-спектакъл.

Б.Т.Р. са свирили на една сцена с легендарни музиканти и групи: Deep Purple, Whitesnake, Scorpions, Ronnie James Dio – Heaven and Hell, Nazareth, Motorhead, Europe, Accept, Gamma Ray, Michael Schenker Group, Iron Maiden.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.