Националният балет на Русия „Берёзка”, превърнал се в една от емблемите на руската култура, през 70 годишната си история получава признанието и подкрепата на всички руски правителства. Ансамбълът, който е в структурата на "дела под патронажа на президента", получи нова сграда в центъра на Москва, това съобщи лично Владимир Путин на среща с екипа на балета.

Руският президент засвидетелства уважение и личната си благодарност. „Берёзка” получава овациите и възхищението на световноизвестни артисти, писатели, художници, държавници, висши духовници и любовта на публиката от 5 континента.


По покана на DEGRIS EVENTS, Национален балет на Русия „Берёзка” ще изнесе 3 спектакъла в България – 7 декември – Варна, 8 декември – Бургас и 9 декември – София.

В двучасовите постановки „Берёзка” разказват в танц руска народна приказка. Хореографията (комбинация на класическия балет и руските народни танци), музиката, актьорското майсторство и костюмите са подчинени на руската култура и душевност.

beryozka-1

Ансамбълът пристига в България с 55 танцьори, автентичини руски костюми – ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни. Жените съчетават класическа елегантност и собствен чар. Те са нежни и тихи. Техният свят е спокоен, мирен, хладнокръвен, невъзмутим. Мъжките танци се отличават с енергичност и акробатични движения. Хореографията на женския танц (по мотиви на руската народна песен „Во поле березонька стояла”) с необичайната „плаваща” стъпка се превръща в запазена марка на ансамбъла.

Успехът на ансамбъл „Берёзка” е отразен от чуждестранната преса, още по времето на Студената война като „Огнена сензация и изкуство, което пробужда – вяра, доброта, човечност”.

Национален балет на Русия „Берёзка”
Варна – 7 декември, Бургас – 8 декември, София – 9 декември
Билети на касите и в мрежата на Eventim.

© Меломан.бг | Музиката на твоя живот е медиен партньор на спектаклите.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.