По покана на Посолството на Република България в Париж, Франция, етноджаз формацията Виво Монтана участва в културната програма на откриването на Българския сезон в Горна Савоя, във френските Алпи. Това е първото и най-мащабно културно събитие на Българското председателство на Съвета на ЕС в чужбина, по инициатива на посолството ни в Париж и престижния френски курорт Ле Каро.

На галавечерта, в зала „Mont Favy“, присъстваха г-н Ангел Чолаков – извънреден и пълномощен посланик на България във Френската Република и в Княжество Монако със седалище в Париж, кметът на Ле Каро, представители на френския политически и културен елит и десетки българи.

Виво Монтана изправиха на крака присъстващите с изпълнения на авторските композиции от албума „Меден дух“ и други популярни, български и световни парчета с модерния, уникален почерк на брас бенда. Освен в залите, момчетата впечатлиха и гостите на курорта с изпълнения на открити сцени и ски пистите.


След Франция, от 23 до 28 януари бендът ще изнесе концерти в авторитетния форум на 83-тото издание на Международната зелена седмица (IGW) в Берлин, Германия. Тазгодишното издание ще събере под един покрив стотици фирми и около 400 000 посетители, а България е официална страна-партньор на Международното изложение за селскостопански и хранителни продукти „Зелена седмица Берлин 2018”.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.