Поради изключителния интерес на публиката към вече популярния музикалния проект „Танго“ на двамата виртуози на пианото и цигулката – Людмил Ангелов и Веско Ешкенази, НДК кани техните почитатели на концерт на 11 април от 19:00 часа в зала 11 (кино „Люмиер Лидл“). Програмата е от последния им съвместен компактдиск, която бе представена концертно за първи път през 2016 година в зала „България“, след което последва национално турне.

За албума „Tango“ Веско Ешкенази разказва, че е създаден с много любов, работа и вдъхновение, а публиката го приема наистина топло. Повод за създаването на „Tango“ става 20-годишното сценично партньорство на двамата музиканти. Албумът е образец на висок професионализъм и музициране на най-високо ниво, „Tango“ е ритъм, които ни отвежда във вълшебния свят на аржентинската музика.

Изборът на пиесите е най-вече дело на Людмил Ангелов. В него са включени гениални произведения на майсторите на аржентинското танго Астор Пиацола и Карлос Гардел. Подборът е направен така, че да разказва история и да държи вниманието на слушателите от първия до последни тон. Включени са творби и на Ариел Рамирес и Хулио Сандерс. В аранжиментите на творбите пианистът обединява звученето на различните инструменти, а цигуларят се грижи за мелодичната линия. Пътят към тангото се превръща в пътешествие на приятелството и споделянето.


Билетите вече са в продажба на касите на Билетен център – НДК на цените от 40 лв., а за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение – 30 лв. Резервации могат да бъдат правени през онлайн платформата на НДК.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.