Евтини самолетни билети

Най-известният ни цигулар на световната сцена Васко Василев ще потопи българските си почитатели в страстта на фламенкото, като само няколко месеца след последното си национално турне обяви следващата си музикална обиколка на страната.

С инфарктен график, включващ изяви в 15 града в рамките на само 18 дни, най-младият концертмайстор на оркестъра към Кралската опера в Лондон ще представи спектакъла си „Passion Flamenca“, пише Монитор.

Василев ще свири по емоционалните струни на феновете си първо в Плевен, като това ще се случи на 10 ноември. Следват Велико Търново (11 ноември), Шумен (12 ноември), Русе (13 ноември), Добрич (14 ноември), Бургас (15 ноември), Ямбол (16 ноември), Сливен (18 ноември), Стара Загора (19 ноември), Хасково (20 ноември), Асеновград (21 ноември), Смолян (22 ноември), Пазарджик (23 ноември), София (26 ноември) и Благоевград (27 ноември).


Впечатление прави, че тазгодишното турне на момчето чудо от „Люлин“ е сред рядко срещаните обиколки на родни изпълнители, които няма да завършат с поклон в зала 1 на НДК. Дали позиционирането на Благоевград в края на обявените към момента дати означава, че Василев ще гали сетивата на меломаните и в други градове, тепърва предстои да се разбере.

Заявка да видят любимеца си в родния си град обаче отсега дават още варненци, пловдивчани, габровци и др. Нещо повече, жителите на града под тепетата вече изразиха разочарованието си, че Eвропейската столица на културата е пропусната от графика на цигуларя, като определиха това в социалните мрежи като „несериозно, обидно и ексцентрично“.

Това е първото по-голямо турне на Василев през последните години. Миналата есен той обиколи четири града – София, Варна, Русе и Пловдив, в които завладя публиката с изпълнения на коренно различни полюси – от класиката на Вивалди, до рок ритъма на AC/DC.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.