Фолклорната певица с вълшебен глас Нели Андреева ще представи пред публика в столичния Sofia Live Club свой различен авторски етно-проект със заглавие “Различна”. На 26 април на сцената до нея ще бъде китаристът Николай Пеев, който е и автор на голяма част от песните в концерта.

Много специално начало на събитието ще даде и хорът на ансамбъл “Филип Кутев” (чиято солистка е Нели Андреева) с диригент Георги Генов, в изпълнение на песента “Кожильо писан шарен”.

Нежен, магнетичен и изключително характерен, гласът на Нели Андреева се носи на шир и на длъж над три континента, в стотици концерти по света и у нас (и като част от ансамбъла и с лични проекти). На 26 април ще видим Нели в съвсем нова светлина. Гласът й ще ни погали с нови емоции, ще усетим различни нюанси на нейната музика, ще погледнем под различен ъгъл българския фолклор – съвременен, достъпен, стилизиран и стилен.


Точно преди година тя заедно с китариста Николай Пеев създават “различните” песни специално за нея, които събират в албума “Единствена”. Те звучат естествено, чисто, красиво, вълшебно и безспорно докосват сърцето на слушателя.

Етно, поп, фолклор, джаз, различно от всичко – стилът им е трудно да бъде поставен под общ знаменател. На 26 април в Sofia Live Club феновете на красивата музика, на чистия глас на Нели Андреева и любопитните да се докоснат до него, ще чуят всички песни от “Единствена” и дори нови, току-що написани, които ще се срещнат с публиката за първи път.

Билетите за събитието са вече в продажба в интернет на адрес ticketportal.bg с цена 12 лв. В деня на събитието (на вход) ще са по 15 лв. Важна подробност – билетът е вход за клуба и не означава седящо място. По желание всеки може да направи резервация допълнително.

Почитателите на българския фолклор свързват името й с „Малка мома“ – песента, превърнала се в нейна визитна картичка. Автори са Нели Андреева и Георги Генов – диригент на хора на „Филип Кутев“, а видеото към песента в You Tube печели стотици хиляди почитатели, превръщайки я в най-успешната българска песен в световен мащаб. Нели Андреева е може би единствената българска певица, чиято песен достига и до холивудска продукция. Става въпрос за лентата “Колибри” с топ актьорът Джейсън Стейтъм, където звучи минута и половина от песента.

Екип на японска национална телевизия заснема двучасов документален филм с Нели, посветен на “Малка мома”, който се излъчва в рубриката им “Световни звезди”. Световно известни банди, като Massive Attack и Red Hot Chili Peppers проявяват личен интерес към певицата по време на гостуванията си в България. Massive Attack дори я намират по телефона с молба да се сдобият с неин диск. Канят я на концерт в София и когато попада в backstage-а им тя с изненада разбира, че всички от екипа на бандата я познават и всеки лично иска да я поздрави.

Малко известно е, че тя често преминава в територията на “чужди” музикални стилове – това се случва най-вече зад граница, където високо ценят таланта й. От години самата тя създава песни и често е автор на текстовете. Така се ражда идеята за албума, а в последствие и за предстоящият концерт “Различна” на 26 април в Sofia Live Club.

В концерта ще вземат участие музикантите Николай Пеев – китара, Емил Тасев – барабани, Иван Несторов – бас китара, Калина Андреева – контрабас, Стамен Янев – клавишни, Атанас Хаджиев – саксофон, Иван Цонков – перкусии, Виолета Петкова – гъдулка, Хор на НФА „Филип Кутев” с диригент Георги Генов, Вокално студио „Нуша” с ръководител Нели Андреева.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *