Tumbaito закрива летните музикални празници на античния форум Августа Траяна в Стара Загора с един различен, ефектен спектакъл на 29 юли.

Латино версиите на златните български шлагери от 60-те, 70-те и 80-те години от едноименния албум ще прозвучат в оркестрации с голям класически оркестър в изпълнение на Държавна опера Стара Загора.

Диригент е популярният зад граница млад, виенски възпитаник Димитър Косев. Спектакълът ще се превърне в истинска лятна латино фиеста с танцьорите от старозагорските Salsa Club Caribe и ST Dance Club и със специалното участие на балета на Държавна опера Стара Загора. 


Tumbaito отново са поканени да участват в престижен международен салса форум – Vama Veche Salsa Week & Kizomba Festival. Концертът на българската латино формация в румънския курорт Вама Веке в който ще се състои фестивалът е на 3 август.

А два дена по-късно – на 5 август, варненската аудитория ще може да танцува на латино ритмите на Калин Вельов и Tumbaito в клуб Ментол.

Tumbaito e първата по рода си в България латино формация, изпълняваща 100% танцувална салса. Вече почти 10 години групата прави концерти със световно известни имена като Jimmy Bosch, Herman Olivera и Frankie Morales.

Репертоарът е подбран специално както за феновете на латино музиката, така и за салса клубовете по танци и включва песни на Buena Vista Social Club и световни евъргрийни в латино аранжимент.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *