Брит соул кралицата Тери Уокър, която идва за първи път в България на 21 април в Sofia Live Club, споделя някои интересни факти за музиката, характеризираща творчеството ѝ. © Меломан.бг | Музиката на твоя живот е медиен партньор на концерта.

На въпрос кои са изпълнителите, повлияли на нейната работа, Тери признава:

„Може би за мен най-голямо влияние е оказал Bill Withers, защото аз съм огромен негов фен. Харессвам изключително много Анита Бейкър и Арета Франклин, че дори и Уитни Хюстън, защото винаги съм смятала, че гласът ѝ е много душевен. Когато бях малка си падах и по музиката на Мери Джей Блайдж. Харесвам още Майли Джаксън, Рик Джеймс и още толкова много хора, които в една или друга степен са повлияли на моето творчество.“


На въпрос как нейният бекграунд в хип-хопа оказва влияние на подхода към взимане на решение и развиване на кариера в соул музиката, Тери Уокър отговаря:

„Забавно е, защото това е моето наследство, там от където идвам, това е музиката, която слушахме докато растем. Дори родителите ни са израснали с този тип музика. Когато отивахме да спим, майка ми ни пускаше записи, които звучаха понякога чак до сутринта. Винаги ще нося хип-хоп музиката в съзнанието и сърцето си, защото вероятно още от най-ранна детска възраст съм изградила музикалната си култура именно с нея. От нашата ера на 80-те и 90-те години моето поколенио винаги гледаше и слушаше R&B и Hip-Hop, ето защо мисля, че навлизането ми в соул музиката е просто едно естествено продължение.“

Освен известните колаборации на Тери Уокър с хип-хоп артисти като Mos Def и Salaam Remi, през 2012 г. Тери си партнира с нейната R&B колежка Nicole Wray, за да формират ретро соул дуо. През 2013 г. излиза и едноименният им албум „Lady“. Няколко месеца след това Уокър продължава да развива собствената си соло кариера.

Не забравяйте, че ви предстои събитие, което не бива да пропускате с артист, който няма да забравите – Тери Уокър на 21 април от 22:00 ч. в Sofia Live Club. Билетите за концерта на Тери Уокър у нас може да намерите в OMV, The Mall, билетен център НДК, в мрежата на Eventim и онлайн на bit.ly/TerriWalkerSf.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *