Гласът на Тери Уокър притежава дълбочината на гласовете, присъщи на старата школа диви като Пати Лабел и Арета Франклин, но със типичната свежест на нео соул звезди като Ерика Баду и Floetry. Британската соул кралица идва за първи път в България, по покана на 5PT, за гарантирано незабравим лайв на 21 април в Sofia Live Club.

Тери има таланта наистина да окаже въздействие върху градската сцена, защото вокалите ѝ са от първостепенно значение за всяка песен, а нейната музика рамкира гласа ѝ просто перфектно. Тери Уокър умее да хваща сърцето на класическия соул и да го смесва с модерен ритъм енд блус. Резултатът е оригинален и уникален като самата нея.

Въпреки че по-голямата част от музикалните критици определят стила на Тери Уокър като нео соул, саматя тя казва:


„Не мога наистина да класифицирам музиката си като“нео соул“, защото този жанр изисква определена аудитория и обикновено звучи по-бавно, а моят ритъм е доста разнообразен. Музиката ми пресича границите и отива отвъд една конкретна тема“.

Макар Тери Уокър споделя същото уважение и разбиране към класическия соул от 60-те и 70-те години, който съставлява нейната автобиография, по същия начин, както и тези на Ерика Баду и Джил Скот, при Тери той е може би нарочно по-слабо пресъздаден. Уокър притежава вроден талант да пее песни от сърце – подарък, който тя демонстрира така естествено, както и хубавата си външност.

Тери Уокър изпитва особено възхищение към класическата школа и оперното пеене, за които споделя:

„Операта винаги е била моя амбиция. Класическата школа помага за правилното дишане и учи как да си взимате много важни бележки, които със сигурност влизат в употреба. Искам да кажа, че ако отидете на опера ще видите, че на тези хора дори не им се налага да използват микрофони. Това наистина възпитава безпогрешно как да използвате гласа си“.

Има нещо, което е абсолютно неоспоримо за брит соул кралицата, а именно, че Тери е изключително топъл и приветлив човек, верен на себе си. Това са типични черти, които явно се открояват и в нейната музика, изпълнена с честност и действаща като успокояваща душата песен. Ще имате късмета лично да се убедите в това на 21 април в Sofia Live Club от 22:00 ч.

Билетите за концерта на Terri Walker у нас може да намерите в OMV, The Mall, билетен център НДК, в мрежата на Eventim.bg и онлайн на bit.ly/TerriWalkerSf. Само ограничен брой билети ще се предлагат в деня на концерта на входа на клуба на цена от 50 лв.

© Меломан.бг | Музиката на твоя живот е медиен партньор на концерта.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *