На 7 октомври в зала „България“ за пореден път ще бъдем свидетели на вокалните възможности и перфектна техника на един от най-красивите мъжки гласове на България – Васил Петров.

Пеенето със симфоничен оркестър е голямо и несравнимо с нищо друго удоволствие. Изключително богатата и мощна звучност, която имаш зад гърба си, те окрилява, дава ти по-голяма сила в прекия и преносния смисъл. Усещането е неповторимо и се радвам, когато успея да го предам на публиката. На сцената се забавлявам много, освен че следвам творческите задачи, които си поставям – да пресъздам текста и да го доставя по-близо до публиката. Щастлив съм, когато успея да предам на хората моето настроение и удоволствие“, споделя Васил Петров.

Новата му концертна програма „SymphoNY way” (Симфоничен начин) обединява смело няколко музикални стила – джаз, поп и класика чрез богатото симфонично звучене на Врачанска филхармония под диригентската палка на Христо Павлов. На сцената на зала „България“ заедно с Васил ще бъдат и джаз музикантите Йордан Тоновски – пиано, Христо Минчев – контрабас, Кристиян Желев – ударни.


Акцент в програма са едни от най-популярните теми на Beatles – “Yesterday”, “Something”, “Michelle” в авторски аранжименти за симфоничен оркестър. Присъстват още джаз стандарти като ориенталската тема на Дюк Елинтгън – „Caravan”, филмовата тема на Чарли Чаплин – „Smile”, „O`l Man River” – откъс от мюзикъла „Show Boat” на Джеръмн Кърн, считан за един от най-важните Американски театрални композитори и Оскар Хамърстайн II. Филмовите теми на Франсис Лей и Карл Сигмън – “Love Story (Where Do I Begin)”, „Feelings” на Морис Алберт, всички в красиви оркестрации на Ангел Заберски младши, Румен Тосков и Христо Павлов.

Специален гост в концерта е фантастичната цигуларка, носителка на световни престижни награди Зорница Иларионова, която ще покаже изумителната си техника и звукоизвличане при „Сантиментален валс” на Чайковски и „Цигански напеви“ от Сарасате. В зала „България“ Васил Петров ще сподели сцена и с още един млад талант на цигулковото изкуство – Кай Орлинов.

На всичко това ще се насладят столичани във вторник вечерта в зала „България“ от 19.00 часа. Концертът ще се проведе припълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход и дезинфекция на Министерство на здравеопазването. Билетите са налични в мрежата на Eventim и на касата на зала „България“.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *