Евтини самолетни билети

След като през април Мира Кацарова представи последната си концертна програма „April in Paris“, посветена на френската музика и култура, през юли джаз дамата отново събира своето трио, като е поканила струнен квартет от красиви и талантливи момичета, които подчертават дискретно класичността на аранжиментите.

Те са направени от Мирослав Турийски, който неизменно свири на пиано, редом с Мира, а до тях са още Веселин Веселинов – Еко и Христо Йоцов. Този път програмата носи красноречивото име „Summer in Paris“ като перифраза на името на основната композиция. Всички те ще направят пет романтични концерта на сцени, които по традиция представят концертните програми на Мира Кацарова, а те всяка година са различни и тематични.

Лятното турне започва от романтичния двор на джаз клуб Мишел в Созопол на 18 юли. Там ще се представи програмата в най-камерния състав на групата – джаз квартет. На 19 юли, заедно със струнния квартет, музикантите ще изнесат концерт под звездите в клуб Ментол, на плажа във Варна. На 20 юли „Summer in Paris“ ще се представи на красивата и достолепна открита сцена на Двореца в Балчик. В Пловдив концертът ще е приютен на сцената на Конюшните на царя в Стария град на 25 юли, а на 16 август – в двора на модерното градско пространство Сохо в София, което през лятото има средиземноморски дъх.

“Обичам да пея и, мисля си, точно заради това внимателно пристъпвам преди всеки период, наситен с концерти. Пеенето е свещенодействие. Макар и често да се забавлявам, да се усещам водена от ирационални състояния, подобни на полет или плуване към дълбокото, знам, че пеенето е и общуване, за което съм отговорна. Не искам да пея, ако няма какво да кажа, ако не чувствам благородния товар на всичко, което напоследък съм преживяла, открила, осмислила… Наближават летните ни концерти с френската ни програма. Перифраза на “April in Paris”, която ще изпея, е “Summer in Paris”… “, сподели Мира Кацарова в своята Facebook страница.

Снимка: Павел ЧервенковКоментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.