Организаторите от RockSchool обявиха официалната програма на първото издание на празника на музиката в София. Стотици музиканти от цялата страна ще се присъединят онлайн към световната ежегодна инициатива Make Music Day, която ще се проведе в неделя, 21 юни 2020 г. На този ден в над 1000 града от 120 държави ще се провеждат безплатни музикални изпълнения на живо и онлайн, музикални уроци и други музикални събития.

Make Music Day Sofia 2020 ще даде възможност на любители и професионални музиканти да споделят свое музикално произведение на живо или на запис. В официалната програма на събитието ще се включат стотици музиканти, сред които: Васко Кръпката, Ирина Флорин, Димитър Кърнев (D2), Innerglow, VICK, Илко Биров, Bendida, Ross’n Lorina, Casual Threesome, Deadscape и много други.

Искрено се радваме да бъдем част от инициативата Make Music Day и да празнуваме любовта към музиката заедно с хиляди музиканти по света“, каза Мелина Крумова, управител на RockSchool.


Освен да сподели своята музика, всеки може да вземе участие и в безплатни музикални работилници водени от професионални RockSchool преподаватели. Програмата включва интересни и практични занимания по китара, барабани, бас, пеене и пиано, за които не се изисква предварително записване и ще бъдат свободно достъпни от сайта събитието: www.makemusicday.bg.

Участниците в Make Music Day Sofia 2020 имат възможност да спечелят специални награди осигурени от организатора. Всеки, който сподели онлайн свое изпълнение на живо, ще получи безплатна репетиция. Събралият най-много гледания за деня livestream ще получи запис на сингъл в Urban House Studio. А първите 50 артисти, споделили видео запис на свое изпълнение, ще получат музикален урок в RockSchool.

Официална програма Make Music Day Sofia 2020

21 юни 2020 (неделя)
10:00Хореографията на ръцете върху клавиатурата. Колко е важен изборът на добра „пръстовка”? Пиано / Калоян Иванов
11:00Що е то китара? Устройство, видове, строеве, струни, избор на инструмент. Китара / Томи Темелков
Ритмически фигури Барабани / Божидар Давидков
12:00Постановка на ръцете, стойка, упражнения за разгряване (лява, дясна ръка), основни акорди. Китара / Томи Темелков
Първи стъпки в музикалната теория Музикална теория / Даниеле Феббо
13:00Арпежи, строеж на гами, упражнения Китара / Томи Темелков
Стикинги Барабани / Божидар Давидков
14:00Джаз Хармония Бас / Даниеле Феббо
15:00Многогластно пеене и композиране Пеене / Станислава Въжарова
Кое е най-важно за начинаещите барабанисти? Барабани / Божидар Давидков
16:00Основни стъпки при ученето на нова композиция или песен. Пиано / Калоян Иванов
Интерпретация и визуализация при пеене Пеене / Станислава Въжарова
17:00Технически упражнения. Музикална теория апликирана на инструмента. Първи стъпки в импровизацията. Бас / Даниеле Феббо
Основи на ритъма при изпълнението на китара Китара / Кирил Петков
18:00Опера и мюзикъл Пеене / Станислава Въжарова
Усвояване на грифа Китара / Кирил Петков
19:00Звуковите възможности на инструмента. Какво прави едно изпълнение въздействащо отвъд яркото сценично поведение? Пиано / Калоян Иванов
Хармонично мислене при импровизация Китара / Кирил Петков
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *