Оперната прима ще представи за първи път в София своя удивителен Вердиев репертоар на концерта на 18 юни в зала 1 на НДК.

„Щастлива съм, че именно в родината си ще пея на живо вечния Вердиев репертоар, с който ще обиколя света със серия концерти през 2018 г. За мен признанието и реакцията на българската публика са изключително важни. Благодаря на директора на НДК – Мирослав Боршош и екипа му за поканата. За мен е чест“, споделя Соня Йончева.

Певицата завърши записите на новия си трети самостоятелен албум за Sony Classical в едно от най-големите и престижни студия в Европа – студио 1 на Баварското радио (Bayerisches Rundfunk) заедно със Симфоничния оркестър на Баварското радио (Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks) под диригентството на прочутия Маестро Масимо Дзанети.

Соня Йончева с диригента Масимо Дзанети

В това студио записват най-големите гласове на ХХ и ХХI век като Пласидо Доминго, Лучано Павароти и други. Честта да запише своя албум в студио 1 на Баварското радио се пада на Соня Йончева поради факта, че тя е Топ 10 на най-продаваните артисти в света от каталога на Sony Classical, а последният ѝ албум с бароков репертоар от Хендел е в Топ 5 на най-продаваните албуми с класическа музика в 23 държави.

Специално за среща с Йончева, от Ню Йорк в последния ден от записите пристига Богдан Росчич, който е председател на отдела по класическа музика към Sony Music. От 2020 г. Росчич поема ръководството на един от най-престижните оперни театри – Виенската държавна опера (Viena State Opera), сменяйки сегашния директор Доминик Майер.

Билети за концерта на Соня Йончева в зала 1 може да се закупят от Билетен център – НДК и онлайн в мрежата на Ticketportal.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *