Евтини самолетни билети

Лятното европейско концертно турне на “София Симфоникс”, което премина през едни от най-престижните и бляскави сцени в Австария и Германия – приключи. Преди броени дни българските музиканти, водени от Маестра Любка Биаджони, се представиха блестящо пред претенциозните австрийска и баварска публики на трите музикални фестивала – Тиролският музикален фестивал в Ерл - Австрия, Класик ауф дер Бург в замъка Пласенбург - Кулмбах и Херенхимзее Фестшпиле в Германия.

Музиката от балета “Нестинарка” от Марин Големинов прозвуча за първи път и изключително завладяващо в новата и модерна концертна зала в Ерл, Австрия. В програмата, “София Симфоникс” представиха още знаменитият Концерт за пиано и оркестър от Едвард Григ, със солист Моналдо Бракони (Италия) и Симфония № 2 от Рахманинов.

Тиролският музикален фестивал е създаден преди 20 години от големия австрийски диригент Густав Кун, а престижното музикално събитие привлича едни от най-изтънчените почитатели на класическата музика в Европа. Тази година форумът посрещна гостите си в сграда с впечатляващ, ексцентричен дизайн, наподобяващ космически кораб.


В средата на юли българските музиканти гастролираха за четвърти път на фестивала „Класик ауф дер Бург“, който по традиция се провежда на открито в прекрасния средновековен замък Пласенбург – Кулмбах. Оркестърът представи произведения на Камий Сен-Санс и Сергей Прокофиев, в които четец беше известният немски актьор Скай дю Монт.

Концертът на “София Симфоникс” е едно от най-големите събития на годината, наред с традиционнният Коледен концерт, който тази година музикантите ще представят на 9 декември. С много почитатели и приятели в района, гостуванията на оркестъра винаги се радват на голям интерес и висока оценка от медиите и публиката.

В заключителния концерт от турнето, състоял се в Огледалната зала на Двореца Херенхимзее Фестшпиле в Бавария, един от най-красивите в Европа, “София Симфоникс” изпълни Симфония № 8 от австрийския композитор Антон Брукнер. Сред публиката и този път присъстваха представители на висшия мениджмънт на Дойче банк, които от години следят и са верни почитатели на концертите на Любка Биаджони.

Напълно заслужени бурни аплодисменти съпътстваха лятното европейско турне на “София Симфоникс”. Благодарение на изключителната енергия, желание, усилия и темперамент на Маестра Любка Биаджони българските музиканти за пореден път показаха, че могат да стъпят на една сцена с големите европейски оркестри.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.