Станимир Тодоров, концертмайстор на "Театро Колон" в Буенос Айрес, пристига в България за концерта със „София квартет“. На 11 май в Камерна зала България от 19 ч., големият български виолончелист и най-елитният струнен квартет в страната ще представят програма с произведения на Барбър и Шуберт.

„София квартет“ ще зарадват малките си фенове със серия от концерти специално за тях. На 8, 15 и 16 юни от 17 ч. пред Народния театър, камерният състав ще реализира проекта си „Концерти с дрескод за деца“, с вход свободен за публиката. Инициативата е продължение на успешните „Концертите с дрескод“ на “София квартет“, които се радват на широка популярност.

Формулата на успеха е проста: сериозна музика плюс забавна атмосфера, с танци, неочаквани обрати, специални гости и чаша вино за разкош. При „Концертите с дрескод“ за деца, отново публиката ще е реален участник в събитията.


София квартет

Концертите за деца целят превръщането на класическата музика в познаваема и харесвана от детската аудитория. Събитията са образователни, като всеки концерт ще представя творчеството на различни велики композитори.

Актрисата Диана Герова ще накара историите на композиторите да оживеят пред очите на малките бъдещи любители на класиката. За най-любознателните, организаторите от Фондация за Българска литература, са подготвили изненади. Проектът „Концерти с дрескод за деца“ се реализира с финансовата подкрепа на Столична община.

За любителите на класиката извън София, камерният състав ви кани в Трявна на 9 юни в 11 ч., където с празничен концерт ще закрие фестивала „Славейкови празници“. За финал на сезона си в Софийска филхармония „София квартет“ са поканили известният у нас и в чужбина цигулар Димитър Буров. На 29 юни от 19 ч. в Камерна зала България ще звучат произведения от Менделсон, Брамс и Шостакович.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *