Евтини самолетни билети

Броени часове ни делят от седмото издание на фестивала А to JazZ! На 7, 8 и 9 юли в Южен парк 2 ще посрещнем едни от най-добрите световни и български джазмени. Фестивалната програма ще бъде открита в 18:00 часа, а след края на концертите на хедлайнерите, емоцията A to JazZ ще се пренесе на джем сешъните в бар Caché, на метри от фестивалния парк.

В петък А to JazZ ще стартира с дебюта на Биг Бенда към Катедра „Поп и джаз изкуство“ под ръководството на един водещите джаз изпълнители в България – Михаил Йосифов. Веднага след тях, в 19:00 часа, на сцената ще се качи испанският оркестър Mastretta, а в 20:00 часа ще се насладим на най-красивите ромски песни с джаз аранжименти. Вечерта ще завърши с хедлайнерите Dirty Loops, които точно в 21:00 часа ще ни завладеят с музиката си по начин, по който никой не го е правил досега.


Втората фестивална вечер ще ни запознае с младата фънк и фюжън група от Австрия FunkXpress, която ще направи своя дебют на сцената на A to JazZ точно в 18:00 часа. Фънк вълната ще бъде поета от Ангел Ковачев, който ще представи заедно с бандата си своята авторска музика в 19:00 часа. Веднага след това Jazzanitza ще ни изненадат с комбинация от съвременен джаз и българска народна музика, а в 21:00 часа посрещаме хедлайнера с пет награди Грами – Robert Glasper Experiment.

Третият последен ден от A to JazZ ще започне с модерен джаз на високо европейско ниво в изпълнение на формацията Uvira/Bruno/Hafizi. В 19:00 часа свежото попълнение на българската сцена Dorothy Takev ще ни поднесе палитра от музикални стилове, последвана от словашкия квартет на Lukas Oravec, които ще споделят музиката си с публиката на A to JazZ в 20:00 часа. Финалът ще бъде поставен от неуморната енергия и величие на една от най-значимите фигури на световната джаз сцена – Christian McBride, който ще представи своя нов проект New Jawn.

Във фестивалната програма са включени още детската образователна програма A to JazZ KIDS, посветена на най-малките почитатели на музиката в събота и неделя от 10:30 ч. В рамките на фестивалната зона ще ви очакват още пъстър арт-базар, специален A to JazZ & Rush щанд с официален мърчандайз, както и разнообразие от напитки и храни, които вече могат да бъдат поръчани бързо и лесно, докато се наслаждавате на любимия си фестивал, благодарение на Speed.bar.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.