Уникалните Postmodern Jukebox предприеха своята ретро инвазия в Европа. Сензационната формация на Скот Брадли ще атакува милионите си почитатели с нова доза суинг, джаз и кавъри на свеж ретро глас, разделена на два лъча стартирайки едновременно от Великобритания и Русия. Концертът им в България ще бъде на 28 март в Зала 1 на НДК.

От най-големите хитове в последните години като “All About That Bass“ на Меган Трейнър, “All Of Me” на Джон Леджънд, “Shake It Off” на Тейлър Суифт и “Steal My Girl” на One Direction, през рок и поп емблеми на новия век – каквото и да избере Скот Брадли, магията е налице и той доказва, че всяко ново е добре забравено старо.

Всяка песен идва със собствена стилистика, музиканти и певци. Момчетата са с тиранти, карета и костюми, а неустоимите дами допълват божествените си гласове и стопроцентов сексапил със зашеметяващи винтидж тоалети, прически и грим.


Само за няколко години проектът Postmodern Jukebox генерира огромен успех в социалните мрежи, които остават единствения им канал за промотиране. Доказателствата са достатъчно красноречиви: PMJ имат космическите 500 милиона гледания и над 2 милиона последователи в YouTube.

Как започна всичко? Защо точно винтидж? Как Скот избира песните, които Postmodern Jukebox изпълняват? И лесно ли се става известен с помощта на социалните мрежи? Ето какво сподели самият Скот Брадли пред © Меломан.бг.

Как започна историята на Postmodern Jukebox?

Когато бях млад, харесвах много винтидж стилове музика като New Orleans jazz, 40`s Swing и Motown. Моите приятели обаче се интересуваха от модерна поп музика. За да се свържа с тях на музикално ниво, аз просто трансформирах песните, които те познаваха. Промених в стиловете, които аз обичах. По-късно в живота си открих изключително много артисти, които харесват същите стилове и така беше сформирано общество от изпълнители, които започнаха да творят. Днес Postmodern Jukebox разполага с над 50 изпълнители, които пеят на ротационен принцип по време на обиколката ни на четири континента и имат милиони фенове в цял свят.

Как решавате на кои песни да се спрете и кой пише аранжиментите?

Обикновено първата ми стъпка е да избера песен, която ми е интересна и е позната на много хора. След това я изучавам и си задавам въпроса „Ако беше написана в миналото, какъв тип артист би могъл да я пресъздаде?“. След това събирам музикантите и певците, които са подходящи за стила, и се захващаме за работа.

Каква според вас е причината вашите песни да се превърнат в такъв хит в социалните мрежи?

В YouTube е наистина лесно. Според мен, ако човек направи нещо интересно и продължава да прави повече интересни неща, хората лесно го откриват. Красотата на това да живееш в технологични времена, като нашето е, че можеш да изградиш глобална платформа самостоятелно, без всякаква индустриална политика. Ако е хубаво, хората ще го споделят.

Как се чувствате след бързата слава, която получихте?

Не знам колко бързо е било. Работя по това от доста време!

Какво мислите за България? Пожелайте нещо на българските си почитатели!

В социалните мрежи съм виждал, че имаме изключително много страхотни почитатели в България! Безкрайно щастлив съм, че имаме възможността да представим шоуто си пред тях.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.