За първи път в България Руският мултимедиен театър на балета ще представи „Лебедово езеро“ в София, зала 1 на НДК на 13 декември и във Варна, ДКС на 15 декември.

Руският мултимедиен театър няма аналог в света – това е единствената трупа с 3D декори в класически спектакли. Персонажите се появяват първо на проекционните екрани, трансформирайки се в изпълнители в реалното, сценично пространство.

Балетният мултимедиен спектакъл „Лебедово езеро“ е с класическа хореография, ефектно и концептуално мултимедийно съдържание. Прочутият балет по музика на Чайковски е вълшебна приказка за принц Зигфрид и неговата любима Одета, превърната в лебед от злия магьосник Ротбарт, приказка за любов и коварство, за вярност и възмездие.


Балетът пристига в България в състав от 37 танцьори, със специалното участие на солистите на „Болшой театър“ – Мария Александрова и Владислав Лантратов.

„Руски мултимедиен театър на балета“ е създаден през 2012 г. Главната цел при създаването на трупата е съхранението на безценното, културно наследство на Русия – класическата балетна школа и привличането на младите зрители със съвременните технологии.

Кастингът за артистите на балета е тежък – в него попадат само танцьори с опит във водещи балетни театри на Москва и Санкт Петербург. Репетициите се провеждат от балет майстори на Русия и чуждестранни специалисти.

„Руски мултимедиен театър на балета“ е в България по покана на Degris Events. Билетите се разпространяват в мрежата на eventim.bg, билетен център НДК, билетен център ДКС Варна, бензиностанции OMV, Office1, книжарници Orange, каса на Eventim в The Mall.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.