Стартира 14-ото издание на благотворителната инициатива на Президента на Република България „Българската Коледа”. Тази година тя ще бъде в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания. На официалната церемония в Президентството, държавният глава Росен Плевнелиев заяви, че за пети път през своята история „Българската Коледа“ поставя акцент върху конкретна тема с идеята да фокусира общественото внимание към актуален проблем в сферата на детското здравеопазване и да насочи своите усилия в намиране на устойчиви решения за него.

Тази година Нова Броудкастинг Груп е съорганизатор и основен медиен партньор на „Българската Коледа”. Големият благотворителен концерт в подкрепа на инициативата ще се състои на 25 декември, 2016 г. и ще се излъчва на живо по Нова ТВ от 20.00 часа. Продуцент на концерта е „Глобал филмс”.

Спектакълът ще събере на една сцена едни от най-обичаните български изпълнители, артисти и лица от трите телевизии NOVA, БНТ и bTV. Всички те ще бъдат обединени от добрата кауза в името на здравето децата ни.


На 25 декември, точно в 20.00 по NOVA на сцената на Народния театър „Иван Вазов” участие в концерта ще вземат десетки изпълнители и артисти, сред които Веско Ешкенази, който във видео послание ще представи и покани за изпълнение своята ученичка 13-годишната Лора Маркова, Николина Чакърдъкова, Веселин Маринов, Преслава, Фондацията, X Factor-ите Славин и Християна Лоизу, Крисия, Българският представител в Детската Евровизия 2016 Лидия Ганева, Бон-Бон, Детски фолклорен ансамбъл „Пламъче”.

Като застъпници на „Българската Коледа” участие ще вземат и Димитър Бербатов и деца от неговата фондация, Симона Пейчева, представяща съчетанието на малки гимнастички и Акд. Александър Балкански.

Личните истории на най-нуждаещите се от подкрепа деца ще бъдат представени и разказани от лицата на трите телевизии, които ще дадат и ценна информация за темата на „Българската Коледа” тази година – „В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания”.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *