Евтини самолетни билети

Един от колосите на световната реге сцена гостува премиерно в България, за да подари на всички фенове един незабравим лайф в клуб *MIXTAPE 5* на 6 ноември. Alborosie & Shengen Clan Band включват София в световното турне по представяне на най-новия си албум Freedom & Fyah.

Реге легендата ще изпълни вечни реге химни като „Kingston Town“, „Herbalist“ , „Still Blazing“ и други, както и парчетата от новия си албум, издаден през 2016. Преди него на сцената ще излязат българските реге машини Zafayah & Friddim Steppaz, които ще нажежат атмосферата с огнен сет от първокласен авторски материал. Музиката между живите изпълнения ще е внимателно подбрана от друг реге двигател за територията на България, а именно Selector Lay Face.

Италианецът с ямайска душа, роден и израснал в Сицилия, в момента е логично позициониран в Кингстън – Ямайка. Alborosie е един от основните виновници за разпространението на реге културата в световен мащаб редом с иконите – фамилия Marley.


Определян като един от най-значимите реге артисти на световната сцена за всички времена, той е отговорен за възраждането на roots reggae жанра, както и rub a dub стила, който е силно застъпен в творчеството му. Мулти-инструменталистът, специализирал се в китара, бас, ударни и пиано, изпълнява култовите си парчета пред стотици хиляди фенове по целия свят вече над 15 години. Работил е с имена като Kymani Marley, Abyssinians, Protoje, Etana и др.

С над 10 издадени студийни албума, Alborosie безспорно заема мястото на един от най-продуктивните артисти, диктуващите стилови правила в тази музика и култура, като с последния си Freedom & Fyah излага социалната си позиция по-силно от всякога!

„Албумът е доста концептуален – с голяма дъб насоченост, но и със захождания към дъбстепа и електронната музика в някои парчета. Регето е социална музика, и съответно пея за политика, любов, но най-вече за свободата и огъня (Freedom & Fyah). В албума можеш да чуеш песни за свободата, но за да я достигнеш трябва да минеш през огъня и точно поради този факт не мога да се правя, че всичко в този свят е прекрасно. Хората (включително и аз) обичат да се представят под добра светлина, но ако погледнеш малко по-внимателно, ще разбереш, че не всеки е това, за което се представя. В крайна сметка всички ние сме хора, всички правим грешки, и това са неща от живота.“

Не пропускайте този култов лайф на реге легендата Alborosie и неговия бенд в пълен състав SHENGEN CLAN BAND, които на 6 ноември ще гостуват в клуб *MIXTAPE 5* като част от световното си турне Freedom & Fyah!
Локалният съпорт е оставен в отговорните ръце на ZAFAYAH & FRIDDIM STEPPAZ + SELECTOR LAZY FACE.

Врати: 20:00 ч.
Начало: 21:00 ч.

Билети:
“Ранно Пиле“ (първите 100 бр.) – 35 лв. предварителна продажба от Бар „Петък“

„Стандартни“ – 40 лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim
На вход – 50 лв. в деня на събитието при останала наличност
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.