Евтини самолетни билети

Поради големия интерес към Празничния новогодишен концерт "Духът на Европа", НДК пуска билети във втори балкон. Те са на стойност 20 и 25 лв.

Тридесет и първото издание на фестивала ще срещне блясъка на традицията с вълшебната цигулка на Светлин Русев и блестящия звук на Фестивалния симфоничен оркестър.

Концертът, който ще се проведе на 1 януари от 18:00 часа в зала 1, ще бъде първото събитие в България, с което Национален дворец на културата ще отбележи домакинството на страната ни като председател на Съвета на ЕС.


„Духът на Европа” ще включва произведения на композитори от всичките 28 държави-членки от ЕС, а България ще бъде представена с „Нестинарски танц“ из балета „Нестинарка“ на Марин Големинов.

В духа на събитието и на престижното домакинство НДК избра за солист на концерта признатия в цяла Европа и в света цигулар Светлин Русев.

„Много се радвам, че моята 2018 г. ще започне с такова приключение в зала 1 на НДК в компанията на маестро Емил Табаков и нашата чудесна българска публика“, споделя Светлин Русев.

Част от произведенията, в които зрителите ще се радват на голямото майсторство на цигуларя, са: Еужен Изаи – „Berceuse“ (Белгия); Хенрик Виенявски – „Полонез в ремажор“ (Полша); Жул Масне – Медитация из операта „Таис“ (Франция); Николо Паганини – „Laсampanella“ из Концерт за цигулка и оркестър №2 си минорoп.7 (Италия).

Диригент на концерта ще бъде Маестро Емил Табаков, който дълги години е бил диригент на Празничния новогодишен концерт и музикален директор на Новогодишния музикален фестивал в НДК.

Билетите са в продажба на касите на Билетен център – НДК, както и онлайн на ndk.bg. Цените са от 20, 25, 35, 45, 55, 65, 80 лв. Има и 20% намаление от всеки ценови пояс за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение.

В дните 31 декември и 1 януари, касите на Билетен център ще бъдат отворени от 10:00 до 16:00 часа на 31 декември и от 14:00 до 18:30, в първия ден на новата година.

На заглавната снимка: Светлин РусевКоментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.