„Нямам търпение да споделя музиката си с публиката в София“, споделя виртуозният цигулар Ара Маликян, който ще представи спектакъла „Невероятната история на една цигулка“ на 28 февруари в Зала 1 на НДК. Това е разказ за вдъхновяващо пътешествие през различни музикални епохи.

Цветните композиции идват от различни страни, култури и стилове:

„Ще свирим музика от барок до поп и рок – от Бах до Led Zeppelin, Radiohead и Дейвид Бауи, както и доста авторски композиции“, разкрива цигуларят.


Прочутият ливанец с испанско гражданство и арменски корени Ара Маликян е концертирал във всички световноизвестни театри в над 40 държави – солово или със симфоничен оркестър. Талантът му го отвежда до върховете на класическата музика в ролята си на концерт-майстор в Кралския симфоничен оркестър на Мадрид.

„Цигулката е най-важната личност в моя живот. Аз съм един щастливец, който изживява единствената си мечта – да свиря и да представям музиката си на сцена“, казва той.

Интересите на Ара Маликян надхвърлят вселената на класическата сцена. Още от съвсем млад експериментира с жанровете и намира вдъхновение в музика от различни култури – арабска, еврейска, клезмер, циганска, арженстинско танго и испанско фламенко.

Професионалният му път го среща с редица прочути музиканти като испанския акустичен китарист Хосе Луис Монтон, ливанската певица Фейруз (бащата на Ара Маликян е свирил години наред с нея в Бейрут), фламенко танцьорите Хоакин Кортес и Белен Мая, формацията Nuevo Tango и джаз пианиста Хорацио Икасто. Свирил е на една сцена с Васко Василев, с когото ги свързва силно приятелство още от студентските години прекарани заедно в Лондон. През есента Ара Маликян направи запомнящо се соло участие в песента на Chambao – Lo Mejor Pa Ti.

„Днес мога да си позволя да работя единствено с хора, които наричам свои приятели. Не се качвам на една сцена с човек когото не харесвам“, споделя виртуозният музикант.

Поради големия интерес към концерта „Невероятната история на една цигулка“, организаторите от „БГ Саунд Стейдж“ пуснаха за продажба и втори балкон на Зала 1, където цената за билет варира от 40 до 60 лева.

Билетите на цени от 40 до 100 лева са в продажба в системата на Ивентим и в Билетния център на НДК. © Меломан.бг | Музиката на твоя живот е медиен партньор на концерта и до петък дава възможност на двама от вас да спечелят двойна покана. Как? Вижте тук >>.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.