Високоенергийна балканска музика, комбинирана с електроника, рок, реге и хип-хоп бийтове ще озвучи територията на Маймунарника в Борисовата Градина на 15 юли, когато София става част от турнето на Projekt Rakija.

Projekt Rakija е основан от китариста и композитора Игор Секулович – холандец от босненски произход. Именно корените му обясняват и интереса му към балканската музика и задават характерното звучене на бандата. Игор старира Projekt Rakija като дипломен проект, който в последствие се развива в пълнокръвен 8-членен състав и става част от едни от най-големите европейски музикални фестивали като Sziget (HUN), Lowlands (NL), Boomtown Fair (UK), Wild Mint Music (RUS) и много други.

Звученето на бандата се отличава с неповторима бленда от весели ритми на духови и ударни инструменти, крещящи рок китари и вокали, а енергичните им изпълнения съчетаващи рок, електро, реге и хип хоп с типичен балкански фолклор и нотка UK garage, определено не са за изпускане.


Освен всичко това Рrojekt Rakija е многоцветна общност от артисти, която се съсредоточава и върху специални визуални ефекти, което прави и цялостният облик на бандата абсолютно неподражаем. Концертът ще бъде открит със специално подбраната музикална селекция на Unkle Billy.

Билети в мрежата на Ticketportal.bg, OMV, На Тъмно, НДК, Booktrading.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.